“Trčim, uživam, recikliram” – promocija zaštite okoliša i zdravih životnih navika - /Arhiva

Redakcija 9. nov 2020 @8:29 ID: 3355

Ukazujući na ekološke probleme u Bosni i Hercegovini i na potrebu za recikliranjem u svrhu zaštite okoline, Udruženje Dečki u plavom, zajedno sa sarajevskim komunalnim preduzećem Rad, organizovalo je ekološko-sportsku manifestaciju “Trčim, uživam, recikliram”.

Manifestacija je okupila stotinu učesnika, koji su umjesto plaćanja učešća, donosili PET ambalažu za recikliranje.

Spajanje ugodnog sa korisnim, najbolje definira današnju sportsku manifestaciju. Organizatori današnjeg maratona smatraju da će ova utrka doprinijeti intenzivnijoj i boljoj promociji Sarajeva, a time promovirati i zdrave životne navike i sport, i svakako zaštitu okoliša.

Učesnici i organizatori djele mišljenje kako će se ovakvim manifestacijama, podići svijest građana o važnosti okoliša, jer, kako kažu, svjedoci smo svakodnevnih ekocida, i uništavanja prirode, koji nam se na kraju vrate, kroz različite vremenske nepogode.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 9. nov 2020 @8:29 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2011-090829-3355 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button