Tribina Naroda i Pravde u Vogošći

Aktivni članci 734 od 757, Arhivirani članci 2689 od 2704

U srijedu navečer u sali Općine Vogošća održana je tribina Naroda i Pravde pod nazivom „Dostignuća i planovi“. Bila je to prilika da se razgovara o dosad urađenim projektima kao i da se sa građanima razgovara o budućim planovima uvijek slušajući potrebe samih građana.

Prisutnima su se obratili predsjednici Povjereništava Naroda i Pravde Vogošća i Ilijaš, Midhat Kerla i Vernesa Bešlija, politički direktor Naroda i Pravde Kemal Ademović, predsjednik stranke Elmedin Konaković te ministar privrede Haris Bašić.

Na početku svog obraćanja politički direktor Naroda i Pravde, Kemal Ademović, kazao je kako su u kampanji prošle godine obećali da će redovno održavati kontakt sa članstvom, simpatizerima i svim građanima nastojeći prezentirati urađeno, predstaviti buduće planove kao i čuti potrebe samih građana.

5da81c3b51944

Ademović je rekao kako se Narod i Pravda razvija kapilarno kroz osnivanje općinskih i mjesnih odbora, a kao jedno od ključnih obećanja, koje je ispunjeno, Ademović je naveo činjenicu da polovina kadrova, koje je predložila Narod i Pravda, nisu članovi stranke već su stručni nestranačaki kadrovi.

„Jedino što smo od njih tražili jeste da ne kradu, da se prema društvenom dobru odnose na najbolji mogući način. Izašli smo i izvan Kantona Sarajevo; na narednim lokalnim izborima bit ćemo prisutni u pet kantona. Ne radimo to prebrzo, idemo studiozno, provjeravamo kadrove i idemo korak po korak. Ne treba nam da smo u svakom kutku prisutni, djelovat ćemo tamo gdje budemo imali poštene, časne i stručne ljude“, rekao je Ademović.

Predsjednik Naroda i Pravde, Elmedin Konaković, kazao je kako političari i stranke obično dolaze u vrijeme kampanje kada traže podršku.

„Mi smo krenuli u jednu drugu priču. Večeras smo došli da na neki način položimo račune, da čujemo vaše mišljenje i odgovorimo na vaša pitanja. Mi imamo posebnu emociju i obavezu prema nekim koji su od samog početka sa nama, koji su bili najaktivniji volonteri. Nikada niko od njih nije došao i tražio nešto za sebe lično, to je politički fenomen koji ne postoji u drugim strankama“, kazao je Konaković podsjetivši da je Narod i Pravda u godini u kojoj je osnovana ostvarila izuzetan rezultat u Kantonu Sarajevu uspjevši na kraju formirati programsku koaliciju sa konkretnim zadacima i mjerama koje treba provesti.

Konaković je ponovio kako je u prvim mjesecima nove vlasti usvojen Zakon o porijeklu imovine, koji je omogućio svim građanima KS da imaju uvid u imovinu svih izabranih i imenovanih zvaničnika; javne nabavke su učinjenje transparentnijim, a objavljen je i registar sa platama državnih službenika kako bi građani imali uvid gdje i kako se troši njihov novac.

Pored prezentacije dostignuća u dosadašnjem periodu, bila je ovo prilika i za osvrt na buduće aktivnosti.

S obzirom da su tribini prisustvovali i predstavnici Vlade KS , federalni i kantonalni zastupnici i drugi kadrovi na odgovornim funkcijama, data je prilika da prisutni postave pitanja o svemu što ih zanima i dobiju adekvatne odgovore. Prisutni su se zanimali o izgradnji Prve transverzale, radu MUP-a KS, stanju u vatrogasnom sektoru KS itd.

Haris Bašić, ministar privrede KS, govorio je o projektima ovog ministarstva osvrnuvši se i na objavljene rezultate javnih poziva sa podsticaje privredi. On je najavio da će uskoro održati i posebnu konferenciju za medije na kojoj će detaljno govoriti o transparentnosti procesa dodjeljivanja podsticaja.

Na kraju je iskorištena prilika da se novim članovima uruče članske karte i time pokaže kontinuirano povećanje broja članstva

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.