Trijažni punktovi i pred ustanovama socijalne zaštite *Arhiva

Info: Aktivni članci 323, Arhivirani članci 4695

Vlada Kantona Sarajevo je danas, a na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice donijela zaključak kojim se nalaže svim kantonalnim i općinskim štabovima civilne zaštite da osiguraju trijažne punktove sa sanitarnim upitnicima, prije ulaska osoba u ustanove socijalne zaštite.

Dobili smo informaciju od Kantonalnog štaba civilne zaštite da se već pred sve ustanove socijalne zaštite postavljaju trijažni punktovi. Podsjećam kako su posjete u ovim ustanovama zabranjene već mjesec dana, kao i izlasci štićenika iz kruga socijalnih ustanova. Prije prijema novih korisnika, uradit će se trijaža, ali će oni po ulasku u ustanovu, biti svakako izolirani i neće imati mogućnost da kontaktiraju sa drugim štićenicima u periodu od 14 dana“, istakla je ministrica Jasna Agić.

5e7509ad70b5c

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.