U BiH sutra oblačno, u višim predjelima susnježica i snijeg *Arhiva

BiH

Pretežno oblačno vrijeme u BiH očekuje se i prvog dana vikenda. Prije podne, slaba kiša ili susnježica je moguća na krajnjem zapadu i sjeverozapadu Bosne, a u Hercegoovini sa slabom kišom. Tokom dana, u cijeloj zemlji bez padavina.

Jutarnja temperatura zraka od minus pet do nula, na jugu od nula do pet, a najviša dnevna od jedan do šest, na jugu od osam do 12 stepeni.

I u nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu i sjeverozapadu Bosne.

Jutarnja temperatura zraka od minus pet do nula, na jugu od dva do sedam, a najviša dnevna od četiri do deset, na jugu od devet do 13 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u ponedjeljak. Ponegdje u zapadnim i jugozapadnim područjima sa slabom kišom.

Tokom dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od minus jedan do pet, na jugu od dva do sedam, a najviša dnevna od pet do 11, na jugu od devet do 13 stepeni.

Zbog niskih temperatura i poledice nužna oprezna vožnja

Zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u Bosni i Hercegovini, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju na poledicu na kolovozu.

Vozačima savjetuju oprezniju vožnju i napominju da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno) upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz BIHAMK-a podsjećaju da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

TAGOVI:
/
Autor članka je Redakcija sa 251 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.