U Ilijašu održana Javna rasprava na Nacrt RP “Apartmansko naselje Mrakovo 1” *Arhiva

Info: Aktivni članci 559, Arhivirani članci 3594

Nakon što je Općinsko vijeće Ilijaš na sjednici održanoj 27. novembra 2019. godine usvojilo Nacrt Odluke o usvajanju Regulacionog plana “Apartmansko naselje Mrakovo 1” i Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana “Apartmansko naselje Mrakovo 1”, u velikoj sali Općine Ilijaš je održana Javna rasprava.

Predstavnici Zavoda za planiranje Kantona Sarajevo, koji su i nosioci izrade Regulacionog plana, izložili su plan prisutnima.

Prisutni su još bili i predstavnici Savjeta mjesne zajednice Mrakovo, vijećnica u OV Ilijaš, predstavnik firme “Aldana” koja je investitor projekta Apartmaskog naselja Mrakovo 1 i finansijer izrade plana, te predstavnici općinske Službe za prostorono uređenje i zaštitu okoliša.

Predsjednik MZ Mrakovo Mehmed Smajlović se uključio u raspravu i kazao kako nema primjedbi na Regulacioni plan, ali da insistira da se prilikom planiranja prostora i prilikom izgradnje “Apartmanskog naselja Mrakovo 1” povede računa kako se ne bi narušila izgrađena infrastruktura, odnosno da je potrebnio istu poboljašti.

Smajlović je predložio sanaciju putne infrastrukture, te naglasio da je MZ Mrakovo kandidoavala ovaj projekat u Nacrt Budžeta Općine za narednu godinu. Naglasio je kako bi se svi pomenuti projekti trebali realizovati u saradnji sa predstavnicima loklane zajednice.

Sve dostavljenje primjedbe u postupku javnog uvida i javne rasprave Općina Ilijaš će dostaviti Zavodu za planiranje Kantona Sarajevo na razmatranje i daljnje postuopanje, a radi izrade prijedloga Regulacionog plana.

izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.