U Ilijašu održana javna tribina Nezavisnog bloka *Arhiva

Info: Aktivni članci 550, Arhivirani članci 4683

Nezavisni blok Ilijaš organizirao je javnu tribinu i razgovor s građanima na kojima su prezentirane dosadašnje aktivnosti i postignuća izabranih predstavnika Nezavisnog bloka na višim nivoima, te razmatrani prioriteti lokalne zajednice za izbore 2020. godine.

Na tribini su uvodničari bili predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić, zastupnica u Parlamentu BiH, Aida Baručija, zastupnik u Parlamentu FBiH, Amer Obradović te predsjednik i koordinator NB Iljaš, Haris Avdibegović i Šefik Mandžić.

Nezavisni blok je u protekloj godini aktivno radio na iniciranju životnih tema u parlamentima i rješavanju stvarnih problema ljudi kao što su kampanja za smanjenje doprinosa privredi i povećanju minimalne plate u BiH na 1000 KM; peticija protiv izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na granici BiH, osnivanje Fonda za liječenje teško oboljele djece, da se to ne radi skupljanjem SMS porukama kao dosad; povećanjem porodiljskih naknada i osiguravanjem dječijeg doplatka; zakonskog regulisanja prava na slobodno vrijeme u neradne i dane praznika, do realizacije Fonda solidarnosti Nezavisnog bloka kojeg finansiraju izabrane zastupnice i zastupnici NB-a na svim nivoima i koji su se odrekli mjesečno 20% svojih primanja za stipendije učenika i studenata. Zahvaljujući ovoj ideji Nezavisnog bloka, u 2019. godini je 53 učenika i studenta dobilo jednogodišnju stipendiju.

U ovoj godini Nezavisni blok aktivno radi na donošenju Zakona o ravnomjernom razvoju na prostoru cijele BiH, te osiguravanju jednakih primanja porodiljama, policajcima, nastavnicima i ljekarima. Za isti posao – ista primanja na prostoru cijele BiH.

Također, Nezavisni blok, zajedno sa partnerima iz drugih stranaka, aktivno radi na usvajanju novog Izbornog zakona, koji će omogućiti elektronsko glasanje, skeniranje glasačkih listića i povećanje transparentnosti na izbornim mjestima, kako bi se vratilo povjerenje u izborni proces i kako bi izbornu volju odredili birači a ne brojači, kako je to, najvećim dijelom, bio slučaj dosad.

izvor: nezavisniblok.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.