U Ilijašu održana tribina Naroda i Pravde “Budžet Općine Ilijaš u interesu građana” *Arhiva

Info: Aktivni članci 455, Arhivirani članci 4169

Večeras je u prepunoj sali Biznis centra u organizaciji Naroda i Pravde Ilijaš održana tribina na temu Budžet Općine Ilijaš u interesu građana.

Prisutnim se u ime domaćina obratila predsjednica Općinskog povjereništva Naroda i Pravde Ilijaš Vernesa Bešlija.

U svom izlaganju naglasila je kako Narod i Pravda nastavlja svoje aktivnosti u MZ, gdje u direktnom kontaktu sa građanima nastoji riješiti probleme lokalne zajednice.

Transparentnost i dostupnost građanima je ono po čemu je Narod i Pravda prepoznatljiva, te smo upravo zbog toga i večeras ovdje sa vama. Jer mi smo oni koji uvažavaju vaša mišljenja, pokušavajući zajedno sa vama iznaći rješenja za probleme u lokalnoj zajednici.

Na tribini je također predstavljen vijećnik Narod i Pravde u Općinskom vijeću, Almir Špiodić.

Špiodić se u svom obraćanju zahvalio prisutnim na prepoznavanju važnosti održavanja ovakvih događaja.

Važno je da ste vi večeras ovdje i da iz ove sale šaljemo jako bitnu poruku. Građani su zainteresovni da učestvuju u procesima odlučivanja, imaju potrebu iznijeti svoje stavove, probleme i potrebe. Istim to treba omogućiti! Meni jako bitna činjenica da imamo povjerenje vas prisutnih ovdje. Bitno je da imate povjerenje u projekat koji se zove Narod i Pravda.

Na kraju svog izlaganja, Špiodić je dao obećanje građanima Ilijaša: “Vaše probleme i prijedloge ćemo uputiti prema nadležnim Općinskim službama. Vaš glas treba da se čuje!

Gost večerašnje tribine bio je i uvaženi ministar finansija Vlade KS Amel Kovačević.

Kovačević se osvrnuo na Budžet Kantona Sarajevo za 2020. godinu, na velike infrastrukturne projekte po resornim ministarstvima. U resornom Ministarstvu Saobraćaja i komunikacija naveo je poboljšanje putne infrastrukture gradnjom novih saobraćajnica, izgradnjom Prve transverzale koja će omogućiti bolju cirkulaciju prometa u i prema glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Također, kao najbitniju stavku u svom izlaganju Kovačević navodi rješavanje problema zagađenosti zraka u našoj lokalnoj zajednici, koja po ovom problemu spada u najzagađenije gradove u svijetu. Vlada Kantona Sarajevo je za ovaj problem u Budžetu za 2020. godinu predvidjela niz rješenja kroz utopljavanje stambenih jedinica, proširenje gasovodne mreže, subvencioniranje prelazaka na drugi ogrijevni energent, izradom niza mjera za kontrolu i poboljšanje kvaliteta zraka.

5df29d330dfbe 5df29d3fd4036 5df29d495005a 5df29d552b1ac 5df29d60358b8 5df29d73481b1 5df29d7bdfc45 5df29d868ff8c 5df29d904099e 5df29d9770c80 5df29d9fe193b

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.