U Ilijašu planirana gradnja podzemne garaže sa oko 60 parking mjesta *Arhiva

Info: Aktivni članci 526, Arhivirani članci 4439

U urbanom dijelu grada Ilijaša, u naselju Banovac planirana je izgradnja podzemne garaže sa oko 60 parking mjesta, saznaje Akta.ba

Općina Ilijaš je danas objavila tender za nabavku usluga izrade idejnog i glavnog projekta čija procijenjena vrijednost ugovora bez PDV-a u KM iznosi 9.500,00 KM.

Objekat bi se gradio na parceli odmah pored Gradske tržnice, čime bi se riješio problem parkiranja u ovom dijelu Ilijaša.

Objekat podzemne garaže treba uvezati i ukomponovati sa postojećom saobraćajnicom i susjednom Gradskom tržnicom tako da nakon izgradnje čine jednu funkcionalnu cjelinu. Pješački prilaz u podzemnu garažu riješiti unutrašnjim stepeništem koje bi izlazilo na plato pored tržnice. Kolski prilaz riješiti pristupom na saobraćajnicu koja prolazi pored garaže, opisano je u dispozijama objekta.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.