U Ilijašu počelo postavljanje sigurnosno-nadzornih kamera *Arhiva

Info: Aktivni članci 606, Arhivirani članci 4683

Na nekoliko lokacija u gradu počela je montaža prvih sigurnosnih – nadzornih kamera.

Video nadzor, kako je planirano znatno će poboljšati i preventivno će djelovati na sigurnost građana.

Na području grada planirano je postavljanje deset kamenra, neke od njih su već postavljene . U starom Ilijašu postavljena je jedna kamera.

Svakako da je prva pomisao na video nadzor sigurnosna kamera. To nije slučajno jer je upravo kamera osnovni i najbitniji dio ovog tipa nadzora i da njen kvalitet određuje i koliko će takva zaštita biti efikasna i u krajnjem slučaju da li će se ulaganje u nju isplatiti. Naravno, kada želite pokriti neki prostor ili objekat, u ovom slučaju dio grada,  kamerama za nadzor, njihov broj će zavisiti od površine koju želite pokriti.

Treba napomenuti da se sigurnosne kamere za video nadzor  po svojim karakteristikama razlikuju od slučaja do slučaja, odnosno u koju svrhu i za šta se koriste. Pa se na osnovu toga i određuje i rezolucija kamere za nadzor koja će se koristiti, da li je potrebno da bude i vodootporna, da ima noćni režim snimanja i slično.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.