U Ilijašu se proizvodi za poznati brend: Prevent Fad potpisao ugovor sa švedskim Electroluxom *Arhiva

Ilijaš

Prevent Fad Jelah potpisao je sa Electroluxom ugovor za proizvodnju metalnih komponenti za ugradnju u električne uređaje u proizvodnim pogonima u Švedskoj.

Ugovor je potpisan nakon posjete predstavnika ove svjetski poznate kompanije proizvodnim pogonima Prevent Fada tokom koje su imali priliku uvjeriti se u kvalitet i visoke standarde poslovanja u ovoj kompaniji, članici Prevent CEE, prenosi Biznisinfo.

U okviru prvog ugovora proizvodit će se blizu 100.000 komada godišnje, a u narednom periodu planirano je i povećanje kapaciteta.

„Postoji široka paleta komponenti kako u segmentu metala tako i u oblasti plastičnih komponenti koja bi trebala biti predmetom širenja saradnje“, najavljeno je iz kompanije Prevent Fad.

Novi ugovor značajan je za Prevent Grupaciju i zbog sinergetskog djelovanja metalnog sektora Prevent Grupacije. Naime, za potrebe proizvodnje za Electrolux livenje će se odvijati u Željazari Ilijaš, a finalna obrada u Prevent Fadu u Jelahu.

Na ovaj način Prevent ide korak dalje kada je u pitanju strategija vertikalne integracije i ponuda finalnog proizvoda, od razvoja, materijala pa do proizvodnje i logističke podrške prilikom distribucije proizvoda krajnjem kupcu, kažu u kompaniji.

Osim toga, ugovorom sa Electroluxom Prevent Fad približava se i cilju da se kupcu ponudi gotov proizvod a da se za njegovu proizvodnju koristi što više domaćih materijala, što je i bio jedan od ciljeva prilikom investiranja u livnicu.

Naime, gotovo kompletan proizvod, kao i svi drugi koji se odlivaju u Ilijašu i obrađuju u Fadu, bazirani su na izuzetno malom, gotovo zanemarivom učešću uvoznih materijala ili komponenti.

Inače,  Prevent Fad pored proizvodnje metalnih komponenti za automobilsku industriju specijaliziran je i za proizvodnju u oblasti različitih industrija nonautomotiva. Neki od kupaca sa kojma kompanija radi su: SKF, CMR Group i drugi.

Ovim ugovorom, Prevent Fad ide korak dalje u procesu širenja proizvodnog portfolia i tržišta. U kompaniji u Jelahu je trenutno zaposleno 150 uposlenika, a širenjem poslovanja doći će i do novih zapošljavanja.

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.