U Kantonu Sarajevo zrak je čist, ali zbog prevencije ostaje na snazi epizoda “Upozorenje” *Arhiva

Info: Aktivni članci 560, Arhivirani članci 4683

Od jutarnjih sati 05.01.2020.godine došlo je do pada koncentracije zagađujućih materija u zraku na području Kantona Sarajevo.

Dalji pad je nastupio tokom današnjeg dana, tako da su jutros do 10 sati izmjerene slijedeće prosječne dnevne vrijednosti: Vijećnica 12,61, Otoka 17, a Ilijaš 44,83 µg/m3.

Međutim, prema vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima se očekuje stabilizacija vremena, bez vjetra i padavina, sa mogućnošću temperaturne inverzije, koja bi mogla potrajati duži vremenski period, što će nepovoljno uticati na kvalitet zraka.

Iz tog razloga odlučeno je da se zadrži epizoda “Upozorenje”, budući da nije moguće procijeniti do koje će mjere ovakve vremenske prilike uticati na akumuliranje polutanata u zraku.

Stručno tijelo će nastaviti kontinuirano pratiti vrijednosti zagađujućih materija u zraku, te zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo obavještavati građane o svim eventualnim promjenama.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.