U Općini Ilijaš uspješno proveden nadzorni audit ISO standarda 9001:2015

Redakcija 12. jan 2021 @10:13 ID: 8326

U Općini Ilijaš je proveden redovni godišnji nadzorni audit ISO 9001:2015. Ovo je bio drugi nadzorni audit u V – ciklusu. Audit je proveden metodom slučajnog uzorka.

Auditor certifikacijske kuće “Bureau Veritas” prof. Halil Gutošić je obišao sve službe kako bi utvrdio da li je sistem usklađen sa zahtjevima najnovijeg međunarodnog standarda, a potom održao završni sastanak sa načelnikom i pomoćnicima svih općinskih službi.

Održan je sastanak sa službama i predstavnikom za kvalitet i izvršen je nadzor nad svim upravnim službama. Stepen riješenosti predmeta u pojedinim službama je čak 98 posto. Pomoglo je i to što su uposleni uradili dobar interni audit.

Svake godine u Općini Ilijaš se prethodno na kvalitetan način završi interni audit i time olakša posao eksternom auditoru.

Politika kvalitete Općine teži ka unaprjeđenju rada organa uprave i njegovom poboljšanju u cilju pružanja što kvalitetnije usluge građanima. Naredna posjeta eksternog auditora planirana je za godinu dana.

izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 12. jan 2021 @10:13 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2101-121013-8326 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button