U Osnovnoj školi “Stari Ilijaš” u srijedu vježba evakuacije i spašavanja u slučaju požara *Arhiva

Info: Aktivni članci 626, Arhivirani članci 4683

JU OŠ „Stari Ilijaš“ Ilijaš

O B A V J E Š T E N J E
Poštovani ,

U našoj školi, u organizaciji NVO Save the Children realizuje se Projekat pod nazivom „RELOC – Izgradnja otpornosti na prirodne i druge nepogode u oblasti obrazovanja i lokalnim zajednicama – Faza 2 (Resilience-building in Education and Local Communities – Phase 2)“ .

U okviru Projekta realizovane su edukativne radionice i aktivnosti sa učenicima i nastavnicima, a kao završna aktivnost ovog projekta bit će izvođenje pokazne vježbe evakuacija svih učenika i radnika škole u slučaju elementarne nepogode „POŽAR“.

Vježba će se održati u srijedu, 13.11.2019. godine sa početkom u 9,00 – 11,00 sati u školi i u školskom dvorištu.

Plan izvođenja vježbe podrazumijeva evakuaciju svih učenika i radnika ispred škole – zborno mjesto.

Vježba će započeti aktiviranjem alarma, simulacijom požara (vještačko izazivanje dima), simulacijom povrijeđenih (dva učenika, članovi sekcije Prve pomoći, će biti u ulozi povrijeđenih) kao i pokazna vježba rukovanje protivpožarnim aparatom.

U vježbu će biti uključeni: policija, vatrogasna služba, hitna pomoć i civilna zaštita.

Direktorica škole
Alma Salketić

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.