U Predsjedništvu BiH: Džaferović, Dodik i Komšić *Arhiva

BiHIlijaš

Nakon pet sati brojanja glasova širom Bosne i Hercegovine Centralna izborna komisija BiH javnost će obavijestiti o prvim preliminarnim rezultatima Općih izbora.

Tokom večeri, nakon zatvaranja biračkih mjesta, iz svih izbornih štabova mogle su se čuti euforične i pobjedničke poruke. Ipak, kako se povećavao broj prebrojanih glasova tako se i sužavao broj kandidata koji su najizgledniji da odnesu izbornu pobjedu.

Pobjedu za članove Predsjedništva BiH već su proglasili Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik.

Izvjesno je da su novi članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić. U trci za poslanička mjesta u parlamentima, čini se da se niti jedna stranka ne može smatrati potpunim pobjednikom izbora.

Građani BiH su tokom cijelog dana glasali na više od 6.000 biračkih mjesta širom zemlje, a od ukupno 3.352.933 birača koji su imali pravo glasa do 19 sati izašlo je 53,26 posto.

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić saopćio je večeras da je na izbore, prema nepotpunim podacima, izašlo 1.733.000 birača, što će biti jedan ili dva posto više nego na prošlim općim izborima.

 

Registrovani birači na izborima su glasali za tri člana Predsjedništva BiH, zastupnike za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Zastupnički dom Federalnog parlamenta te Narodnu skupštinu RS-a, zatim za predsjednika i dva potpredsjednika RS te zastupnike u 10 kantonalnih skupština.

Ove godine prijavljeno je 128 političkih subjekata, 53 stranke, 36 koalicija te 34 nezavisna kandidata.

Autor članka je Redakcija sa 256 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.