U rad pušten automatski uređaj za regulisanje prometa sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na ŽCP Alića Han

Svečano puštanje u rad signalizacije planirano je za sljedeću sedmicu.

Ilijaš

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine danas su u rad pustile automatski uređaj za regulisanje prometa sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na željezničko-cestovnom prelazu Alića Han, Općina Ilijaš, u km 234+289 željezničke pruge Šamac – Sarajevo – Čapljina.

Istakli su da će postavljanje ovog uređaja doprinijeti povećanju sigurnosti željezničkog i cestovnog saobraćaja, vozovi se neće više zaustavljati ispred prelaza, a bit će skraćeno vrijeme zadržavanja vozila i podignut nivo sigurnosti na željezničko-cestovnim prelazima.

U finansiranju ovog projekta, vrijednog 359.766,11 KM, Željeznice FBiH učestvovale su sa 50 posto sredstava, a Direkcija za Ceste Kantona Sarajevo i Općina Ilijaš sa po 25 posto. Izvođač radova je kompanija Step d.d. Sarajevo.

Svi učesnici u saobraćaju dužni su poštovati postavljenu cestovnu i željezničku signalizaciju na mjestu ukrštenja u nivou željezničke pruge i ceste, saopćeno je iz ŽFBiH.

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.