U samo 16 dana u Federaciji BiH poginulo sedmero mladih *Arhiva

BiH

Na bosanskohercegovačkim cestama u samo 16 dana dogodile su se četiri stravične saobraćajne nesreće u kojima su, nažalost, život izgubili mladi ljudi. Sedmero poginulih, od kojih četiri djevojke i tri mladića, epilog je tragedija koja su se nizale jedna za drugom.

Strahovita brzina

Crni niz započeo je 29. juna, kad su na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva poginule Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17). Almir Ejubović (20), vozač BMW-a X5, zakucao se tog dana strahovitom brzinom u metalni stub. U vozilu je bila i Ajla Oruč, sestra poginule Lejle, koja se nedavno probudila iz kome. U međuvremenu, Ejubović, koji je, također, bio hospitaliziran, oporavio se i završio s lisicama na rukama. Osumnjičen je da je izazvao pogibiju tri djevojke te je pritvoren.

5b4e87ed1a5f3

Maglaj je bio okovan tugom nakon teške nesreće koja se 10. jula dogodila na putu M-17 u mjestu Poljice kod Maglaja, u kojoj su nastradali Ajnur Dikedžić (18) i Adin Hodžić (19), a povrijeđeno je još pet osoba.

U nesreći su učestvovala dva BMW-a, crni i bijeli, koji su se sudarili, te jedno parkirano vozilo. Mladići su stradali svega nekoliko kilometara od svojih porodičnih kuća. U crnom BMW-u nalazili su se vozač Armin Mustabašić, suvozač Amir Devedžić, sin Jasmina Devedžića, direktora JP “Šumsko privredno društvo ZDK”, dok su na zadnjem sjedištu bili nastradali Dikedžić i Hodžić. U bijelom BMW-u bili su Nedim Medžić na mjestu vozača te Maid Šehić i Aziz Bradarić. U automobilu je bio i Edis Međić.

5b4e883ce6385

Nakon Maglaja, bh. javnost ubrzo je potresla nova tragedija. Nesretna Larisa Ćurić (19) tragično je stradala 12. jula na području Rujišta, poznatog mostarskog izletišta na južnim padinama planine Prenj. Vozila je Ford i, izlazeći iz niza krivina puta za Rujište, skoro je došla na odredište kad je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, izgubila kontrolu nad vozilom i sletjela s ceste. Automobil se potom survao niz provaliju. Djevojka je prilikom prevrtanja ispala iz vozila i skončala na nepristupačnom terenu.

Sletjeli s ceste

Pogibijama na bh. saobraćajnicama tu, međutim, nije bio kraj. U subotu je na regionalnom putu Fojnica – Nadbare poginuo Armin Merdžanić (19), sin ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona Salkana Merdžanića, dok je njegov prijatelj Ibrahim Selman (20) teško povrijeđen.

5b4e8909ad0c4

Teško povrijeđeni 20-godišnjak vozio je Audi te je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad volanom, nakon čega su sletjeli s ceste. Mladići su se vraćali poslije noćnog izlaska.

izvor:   Avaz.ba

Autor članka je Redakcija sa 262 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.