U Sarajevu štrajk zdravstvenih radnika

Redakcija 10. jun 2021 ID: 18045

U Sarajevu će danas od 11 sati biti održan protest radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, najavljeno je iz sindikata radnika.

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo i Sindikat Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, zbog nepotpisivanja novog Granskog kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo organizovao je i najavio mirno okupljanje, odnosno protest ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo za četvrtak, 10. juna 2021. godine u periodu od 11:00 do 14:00 sati“, saopćeno je iz Sindikata radnika u zdravstvu u KS.

Kako je navedeno, zbog naredbi, odnosno mjera o ograničenom broju okupljanja ljudi na otvorenom prostoru, a koje su na snazi povodom nastale pandemije uzrokovane koronavirusom, na ovom protestu će učestvovati blizu 100 učesnika, odnosno članova navedenih sindikata, dok će radnici koji su u vrijeme održavanja protesta na poslu, učesnicima protesta pružiti podršku izlaskom u vrijeme pauze ispred ustanova u kojima rade uz poštivanje svih higijensko epidemioloških mjera koje su na snazi u vrijeme održavanja mirnog okupljanja – protesta.

Učesnici protesta žele da na miran i dostojanstven način javno ukažu na nezadovoljstvo odnosom Vlade Kantona Sarajevo prema oblasti zdravstva u cjelini, a posebno prema radnicima u zdravstvu u Kantonu Sarajevu i prema pacijentima, te obavezu Vlade Kantona Sarajevo da uvažava oba Sindikata kao socijalnog partnera“, istaknuto je u saopćenju.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 10. jun 2021 @7:19 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2106-100719-18045 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button