U Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović” održana svečana priredba povodom Nove godine *Arhiva

Ilijaš

U drugoj polovini decembra dani se sve brže osipaju. Ova 2018. godina je na isteku, sumiraju se postignuti rezultati i kroje planovi za naredni period. Nova godina kuca na vrata da nas podsjeti da je nova stranica pred nama otvorena.

Ovog petka, 28.12. 2018.godine, završeno je prvo polugodište.

U prostorijama naše škole vladala je praznična atmosfera. Svečanom priredbom oprostili smo se od godine što na izmaku je. Prof. Aida Krhan bila je glavna nositeljica aktivnosti što rezultirale su jednosatnim programom ispunjenim divnim muzičkim notama, lijepim mislima, smijehom… Lejla Abdukić i Rijada Alić otvorile su priredbu pjesmom „U svakom je čovjeku skriven anđeo“ i veoma emotivnom izvedbom poručile da samo ljubav u nama budi Dobro. Uslijedio je recital što za nas su ga pripremili prof. Muriz Kučinar i učenice Selma Hrvat, Emina Kučinar, Nudžejma Matoruga i Safira Sušić. Skeč u izvedbi Rijade Alić i Amara Fazlića, te monodrama, također u izvedbi Amara Fazlića, iskreno su nas nasmijali, a trikovi s kartama, koje nam je pokazao učenik Mirnes Muslim, zadivili.

Na kraju programa, uživali smo u reviji frizura, mejkapu i svečanim toaletama što su ih za nas pripremili naši frizeri i kozmetičari uz podršku nastavnica Sabine i Murise. Nejra Durmić i Azra Ljubijankić bile su na visini voditeljskog zadatka. Na kraju su poručile: „Otvorićemo novu knjigu.Njene stranice su prazne. Sami ćemo u nju upisati riječi. Ta knjiga se zove nova Prilika, a njeno prvo poglavlje je Nova godina.“

Pripremila: prof. Amra Đečević
Foto: prof. Medina Sokolović – Alajmović

5c289d5ee257d

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.