U Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović” održana svečana priredba povodom Nove godine *Arhiva

Info: Aktivni članci 651, Arhivirani članci 3920

U drugoj polovini decembra dani se sve brže osipaju. Ova 2018. godina je na isteku, sumiraju se postignuti rezultati i kroje planovi za naredni period. Nova godina kuca na vrata da nas podsjeti da je nova stranica pred nama otvorena.

Ovog petka, 28.12. 2018.godine, završeno je prvo polugodište.

U prostorijama naše škole vladala je praznična atmosfera. Svečanom priredbom oprostili smo se od godine što na izmaku je. Prof. Aida Krhan bila je glavna nositeljica aktivnosti što rezultirale su jednosatnim programom ispunjenim divnim muzičkim notama, lijepim mislima, smijehom… Lejla Abdukić i Rijada Alić otvorile su priredbu pjesmom „U svakom je čovjeku skriven anđeo“ i veoma emotivnom izvedbom poručile da samo ljubav u nama budi Dobro. Uslijedio je recital što za nas su ga pripremili prof. Muriz Kučinar i učenice Selma Hrvat, Emina Kučinar, Nudžejma Matoruga i Safira Sušić. Skeč u izvedbi Rijade Alić i Amara Fazlića, te monodrama, također u izvedbi Amara Fazlića, iskreno su nas nasmijali, a trikovi s kartama, koje nam je pokazao učenik Mirnes Muslim, zadivili.

Na kraju programa, uživali smo u reviji frizura, mejkapu i svečanim toaletama što su ih za nas pripremili naši frizeri i kozmetičari uz podršku nastavnica Sabine i Murise. Nejra Durmić i Azra Ljubijankić bile su na visini voditeljskog zadatka. Na kraju su poručile: „Otvorićemo novu knjigu.Njene stranice su prazne. Sami ćemo u nju upisati riječi. Ta knjiga se zove nova Prilika, a njeno prvo poglavlje je Nova godina.“

Pripremila: prof. Amra Đečević
Foto: prof. Medina Sokolović – Alajmović

5c289d5ee257d

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.