Ublažavanje mjera u FBiH: Djeca i stare osobe konačno će moći napolje

Info: Aktivni članci 486, Arhivirani članci 4439

Federalni štab civilne zaštite sutra će na sjednici u Sarajevu donijeti naredbu o ublažavanju mjera zabrane kretanja u Federaciji, potvrdio je Fahrudin Solak, načelnik Štaba i direktor Federalne uprave civilne zaštite.

Nova naredba odnosit će se na djecu i starije od 65 godina.

Prema preliminarnom dogovoru, koji će sutra biti usaglašen, otkriveno je kada će se moći kretati penzioneri, a kada djeca.

Fahrudin Solak je potvrdio za Oslobođenje da će tri dana u sedmici bit određena za osobe starije od 65, a tri dana u sedmici za mlađe od 18 godina.

U ponedjeljak, srijedu i petak, kako je planirano, od ujutro do 13 sati moći će se kretati penzioneri, a utorkom, četvrtkom i subotom od 14 ili 15 sati pa do policijskog sata moći će izlaziti djeca.

No, ove mjere podrazumjevaju potpunu zaštitu, nošenje maski i držanje distance. Djeca neće moći koristiti dječija igrališta, ali će moći šetati i voziti bicikl.

Mjere će na snagu stupiti od 27. aprila.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.