BiH

Učenici iz Luke od sutra neće na nastavu jer im svake godine smijene učitelja

Kad djeca naviknu i zavole jednog učitelja, slijedi njegova smjena, navode ogorčeni roditelji

Zbog smjene Isidore Nikolić, učiteljice Prve osnovne škole, područnog odjeljenja u Podravanju kod Srebrenice, učenici trećeg razreda Maida Mujić i Sadmir Sinanović te učenik petog razreda Hakija Sinanović, od sutra će bojkotovati nastavu. Oni su jedini učenici ove škole, a ovu odluku donijesili su njihovi roditelji Šemso Mujić te Muhamed i Fejzo Sinanovića, koji su nezadovoljni čestom smjenom učitelja.

PROMO

O tome su blagovremeno obavijestili Dragog Jovanovića, direktora Prve osnovne škole Srebrenica i druge lokalne institucije.

Pored problema što djecu 25 kilometara od Luke do Podravanja po izlokanom makadamskom putu djecu dovozimo do škole, menadžment Prve osnovne škole u Srebrenici nam nameće i smjene učitelja svake školske godine. Kad djeca naviknu i zavole jednog učitelja, slijedi njegova smjena. Po našim saznanjima učitelje u podravanjskoj školi postavljaju političke partije – jade se navedeni roditelji iz Luke.

Direktor Jovanović za „Avaz“ kaže da je učiteljica Nikolić primljena na određeno vrijeme. Po isteku ugovornog roka, škola je raspisala konkurs, a komisija je bodovala kandidate.

Najviše bodova imala je učiteljica Marija Vuksić iz Bratunca, odakle je i Nikolić, koja se prijavila na javni poziv. Konkursna procedura provedena je po zakonu i tu nema nikakvog političkog uticaja – naglasio Jovanović.

Dodaje da će nova učiteljica ići na nastavu, a hoće li roditelji dovoziti djecu, o tome će sami odlučiti.

izvor: Avaz.ba

Povezani članci

Back to top button