Učenici naše škole obilježili Evropski vikend posmatranja ptica *Arhiva

Ilijaš

Ekološka sekcija naše škole već nekoliko godina sarađuje sa Ornitološkim društvom “Naše ptice” iz Sarajeva. Kao rezultat te saradnje, JU SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš dobila je zahvalnicu za dugogodišnju saradnju i učešće u projektima, koju je u ime škole primila profesorica Mirzeta Kašić Lelo.

5bba926836e0f
Dr.Dražen Kotrošan, Mirzeta Kašić Lelo i Senada Dželović na dodjeli zahvalnice

Ornitološko društvo “Naše ptice”, povodom Evropskog vikenda posmatranja ptica, organizovalo je u subotu, 6.10.2018.godine , edukativno istraživački kamp.Članovi ovog društva počastili su učenike III3 razreda naše škole i 10 učenika Četvrte gimnazije Ilidža jednodnevnim izletom u Park prirode, Hutovo blato.Dr.Dražen Kotrošan, ornitolog, i njegovi saradnici Nermina Sarajlić, Aida Sarajlić, Nasiha Selimović i Adela Čorbo pokazali su se kao dobri domaćini i savršeni predavači.Zajedno sa profesorima Mirzetom Kašić-Lelo, Ermirom Nuhodžić, Senadom i Šefikom Dželovićem, potrudili su se da ovaj edukativni izlet prođe u najboljem redu.

Za učenike je ovo bio jedan izuzetno zanimljiv i interesantan dan, dan koji će dugo pamtiti kao jedno novo iskustvo.Posjetili su stazu na brežuljku Karaotok i uživali u bogatstvu flore i faune kojom obiluju ovi prostori.Članica društva upoznala je učenike sa pticama koje nastanjuju Park prirode, kao i onima koji tu odmaraju tokom svojih dugih putovanja.Mogli su da dvogledima, ali i uz pomoć teleskopa, posmatraju ptice u letu, uoče različite vrste i uživaju u raskoši ptičje populacije.Učenici su brodicom plovili jezerom, zanimljivim kanalima ovog jedinstvenog prirodnog kompleksa.

Ornitološko društvo nastavlja saradnju sa nama.Već u ponedjeljak, 8.10.2018.godine, u sklopu realizacije projekta “Povećanje diverziteta školskih dvorišta” članice ovog društva održaće predavanje o tome kako urediti i povećati raznovrsnost živog svijeta u školskim dvorištima.

prof. Mirzeta Kašić-Lelo

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.