Udruženje AMEKO realizovalo ekološku akciju “Za čist i lijep naš Ilijaš 2018” *Arhiva

Ilijaš

Udruženje AMEKO (Asocijacija za mlade, ekologiju, kulturu i obrazovanje) Ilijaš, organizovala je tradicionalnu  akciju čišćenja pod nazivom ”Za čist i lijep naš Ilijaš 2018”.

Akcija je imala za cilj buđenje ekološke svijesti, prvenstveno kod mladih ljudi. Akcija “Za čist i lijep naš Ilijaš 2018” okupila je  mnogobrojne volontere, koordinatore omladinskih udruženja, kao i učenike osnovnih škola.

Mahir Brkić, predsjednik Asocijacija za mlade, ekologiju, kulturu i obrazovanje iskazao je svoje zadovoljstvo zbog odziva mladih ljudi, na kojima je najveća odgovornost za očuvanje prirodnih ljepota i sredine u kojoj živimo.

„Nažalost, ove godine nismo bili u mogućnosti organizovati ovu ekološku akciju povodom Dana planete Zemlje, ali to smo učinili danas. Učešće u akciji uzelo je preko 150 volontera, sa područja tri osnovne škole odnosno OŠ „Podlugovi“, OŠ „Hašim Spahić“ i OŠ „Stari Ilijaš“. Akcija je održana u Podlugovima, u Ulici žrtava genocida u Srebrenici, u Starom Ilijašu na lokaciji Industrijska zona i Ilijaš Grad u ulici Kakanjska i Alića gaj. Prikupili smo 150 vreća smeća.

Cilj nam je da razvijamo ekološku svijest kod naših građana, kako bismo na najljepši način brinuli o našoj prirodi. Drago mi je da su se učenici odazvali ovoj akciji. Koristim priliku da se zahvalim načelniku Akifu Fazliću, predsjedavajućem OV Ilijaš gospodinu Mahiru Deviću i direktorima osnovnih škola koji su nas podržali u ovoj akciji. Posebno hvala svim volonterima i koordinatorima koji su na terenu realizovali akciju“, kazao je Brkić.

Čestitamo predsjedniku Brkiću, članovima Asocijacija za mlade, ekologiju, kulturu i obrazovanje i svim građanima koji su realizovali akciju “Za čist i lijep naš Ilijaš 2018”.

izvor: RadioIlijas.ba

Autor članka je Redakcija sa 122 aktivnih i 857 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.