Udruženje AMEKO realizovalo ekološku akciju “Za čist i lijep naš Ilijaš 2018” *Arhiva

Ilijaš

Udruženje AMEKO (Asocijacija za mlade, ekologiju, kulturu i obrazovanje) Ilijaš, organizovala je tradicionalnu  akciju čišćenja pod nazivom ”Za čist i lijep naš Ilijaš 2018”.

Akcija je imala za cilj buđenje ekološke svijesti, prvenstveno kod mladih ljudi. Akcija “Za čist i lijep naš Ilijaš 2018” okupila je  mnogobrojne volontere, koordinatore omladinskih udruženja, kao i učenike osnovnih škola.

Mahir Brkić, predsjednik Asocijacija za mlade, ekologiju, kulturu i obrazovanje iskazao je svoje zadovoljstvo zbog odziva mladih ljudi, na kojima je najveća odgovornost za očuvanje prirodnih ljepota i sredine u kojoj živimo.

„Nažalost, ove godine nismo bili u mogućnosti organizovati ovu ekološku akciju povodom Dana planete Zemlje, ali to smo učinili danas. Učešće u akciji uzelo je preko 150 volontera, sa područja tri osnovne škole odnosno OŠ „Podlugovi“, OŠ „Hašim Spahić“ i OŠ „Stari Ilijaš“. Akcija je održana u Podlugovima, u Ulici žrtava genocida u Srebrenici, u Starom Ilijašu na lokaciji Industrijska zona i Ilijaš Grad u ulici Kakanjska i Alića gaj. Prikupili smo 150 vreća smeća.

Cilj nam je da razvijamo ekološku svijest kod naših građana, kako bismo na najljepši način brinuli o našoj prirodi. Drago mi je da su se učenici odazvali ovoj akciji. Koristim priliku da se zahvalim načelniku Akifu Fazliću, predsjedavajućem OV Ilijaš gospodinu Mahiru Deviću i direktorima osnovnih škola koji su nas podržali u ovoj akciji. Posebno hvala svim volonterima i koordinatorima koji su na terenu realizovali akciju“, kazao je Brkić.

Čestitamo predsjedniku Brkiću, članovima Asocijacija za mlade, ekologiju, kulturu i obrazovanje i svim građanima koji su realizovali akciju “Za čist i lijep naš Ilijaš 2018”.

izvor: RadioIlijas.ba

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 100, Arhivirano: 492, Dopisnici 16, Slike: 1318
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.