Predstavljamo Vam
Ispod su neki od linkova koji predstavljaju Ilijaš

Udruženje “Bistro!”, Sarajevo: Krajem septembra 4. Carp Cup na jezeru Starača u Ilijašu

Takmičenje će trajati 50 sati, a okupljanje ekipa je u 08.00h 29. septembra na jezeru Starača u Ilijašu (Čifluk – Ljubnići).

Već tradicionalno, članovi Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva organizuju takmičenje u lovu šarana i amura na jezeru Starača u Ilijašu. Ove godine, 4. po redu takmičenje će biti održano od 29. septembra do 1. oktobra. Kako je zamišljeno, ovo je više druženje u kojem ribolovci koji preferiraju ovu tehniku ribolova uplatama kotizacija pomažu uređenje stanja na jezeru.

Zahvaljujući UNDP-u, USAID-u i Federalnom ministarstvu okoliša i turizma koji su finansijski podržali uređenje obale/takmičarske staze, ove godine će na jezeru, umjesto do sada  maksimalnih 7, biti 10 pozicija za ekipe. Ekipu čine tri takmičara i kotizacija iznosi 100 KM po ekipi. Takmičenje će trajati 50 sati, a okupljanje ekipa je u 08.00h 29. septembra na jezeru Starača u Ilijašu (Čifluk – Ljubnići).

Pobjednik takmičenja će biti nagrađen robnim nagradama koje su obezbjedili sponzori takmičenja – prodavnica ribolovne opreme “Topfish” iz Sarajeva i “Element baits” iz Sarajeva. Do sada je prijavljeno 7 ekipa:

  • C.T. Bistro!
  • C.T. Topfish
  • C.T. Spilja
  • C.T. Harke Carp
  • C.T. Element Baits
  • C.T. Fog Kiseljak
  • C.T. Jazavci

Prijava ekipa za učešće na takmičenju se može izvršiti na mail: info@bistrobih.ba

Prijavi Članak

Ukoliko smatrate da sadržaj koji se nalazi u članku nije trebao i ne smije biti objavljen molimo vas da to prijavite i navedete vaše razloge. U interesu nam je da su sve objavljene informacije tačne. Molimo vas da nam ako imate dodatnih informacija vezano za ovaj članak iste pošaljete putem ove forme. Hvala vam, Redakcija Ilijas.net Portala