Udruženje direktora osnovnih škola traži od Forte da povuče odluku o 8. martu *Arhiva

Info: Aktivni članci 534, Arhivirani članci 4439

Udruženje direktora sarajevskih osnovnih škola poslalo je saopćenje u kojem izražavaju neslaganje s odlukom premijera KS Edina Forte da se za 8. mart u institucijama u kojima je moguće osigurati nesmetan proces rada uposlenicama dozvoli slobodan dan.

U saopćenju koje potpisuje predsjednik udruženja Hajrudin Ćuprija navodi se da je odluka diskriminirajuća za sve radnice zaposlene u školama te da je neprovodiva jer su više od 80 posto radnika u školama žene.

Ovo udruženje traži od Forte da povuče odluku ili da proglasi neradni dan u školama za sve zaposlene.

Podsjetimo, Forto je prvobitno objavio da je petak, 8. mart, neradni dan za sve dame, ali je nakon toga iz ureda premijera stigla dopuna informacije, da je potrebno osigurati nesmetan proces rada, a uposlenicama gdje je to moguće dozvoliti slobodan dan.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.