Umjesto da lovi kradljivce izbora, policija KS lovi one koji je prijavljuju! *Arhiva

BiH

Kako piše portal BNN.ba koji je inače pod krilima BPS-a dijelovi policije Kantona Sarajevo počeli su, umjesto provjera anonimnih prijava o krađi izbora, da istražuju one koji su krađe prijavili. Policija očito je, ne radi po pravilima profesije već po direktnom nalogu SDA i ulazi u najmračniju fazu svoga postojanja gdje umjesto da budu makar prividno organ naroda, postaju policija jedne stranke, jednog lica i jedne boje – SDA-ove.

Umjesto da kucaju na vrata onih koji su jasno označeni kao kradljivci izbora, ili kao oni koji su sistematski kupovali hiljade glasova posebno u sarajevskoj općini Novi Grad, dijelovi policije KS dolaze da pretresaju, provjeravaju i ispituju ljude koji ukazuju na izborne krađe što samo po sebi govori da policiju ne zanima ko je i kako pokrao izbore, već ko je vidio da se to dogodilo!

Vrlo opasno ponašanje policije Kantona Sarajevo postaje zabrinjavajuće i moglo bi dovesti do masovnih demonstracija građana Kantona Sarajevo pred njihovim policijskim upravama i sjedištima jer, kako nam se javlja sve više građana KS, policija ih sistematski maltretira jer su putem društvenih mreža ili na javnom mjestu javno govorili o izbornim krađama.

Postavlja se pitanje zašto policija ne provjerava navode o krađi glasova? Zašto, recimo, već četiri dana ne idu u park “Safet Zajko” da provjere da li se tamo nalaze vreće sa ukradenim glasovima koji su se, zaista, tamo nalazili ali policija nije otišla da provjera tu činjenicu već ljude koji su o tome govorili.

Napad polcije KS na građane KS koji prijavljuju krađu izbora počinje ličiti na najgore vrijeme vladavine Slobodana Miloševića kada su policajci čuvali Miloševićeve bilborde, obezbjeđivali krađu glasova i batinanje opozicije.

Gubitak vlasti SDA u Kantonu Sarajevo, koji je sve izgledniji, očito dovodi do usijanja ovu stranku koja je, nakon metoda krađe i otimanja tuđih glasova, sada uzurpirala i policiju koja radi prljavi posao u interesu SDA, odnosno pritišće sve one ljude koji ukazuju da se izborna krađa dogodila!

Jedno je sigurno: Bosna i Hercegovina i Sarajevo zakoračili su u svijet anarhije u kojem se izborna volja ljudi krade i prepravlja, a zatim se policija angažuje da maltretira ljude koji su ukazali da je ljudima oduzeto pravo na izbor i da su tuđi mandati brutalno pokradeni od SDA stranke.

Izvor: BNN.BA

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.