UNICEF: Javnost u BiH mora više “vidjeti djecu”, njihova prava i interese *Arhiva

Info: Aktivni članci 637, Arhivirani članci 4683

Širom svijeta se obilježava 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima djeteta, te je u UNICEF u BiH pozvao sve svoje medijske partnere, predstavnike dvadesetak medija, na dvodnevnu radionicu na Jahorini kako bi se formulirao zajednički plan aktivnosti u naredna dva mjeseca.

Slogan tih aktivnosti je “Slušaj dijete!”, u okviru kojih će se ponuditi pojašnjenje odredbi Konvencije o pravima djeteta, kao i podsjetiti da prava i interesi djeteta moraju biti vidljivi i u bh. medijima.

Voditeljica komunicikacija UNICEF-a u BiH Nela Kačmarčik naglašava da će dio aktivnosti biti i tzv. međugeneracijski dijalog, u kome će se djeci ponuditi prilika da poznatim ličnostima postave pitanja o njihovom djetinjstvu i uporede sa svojim iskustvom.

”Odgovor svih partera na radionici je bio odličan i to nas raduje. Nadamo se da će javnosti u narednih par mjeseci zaista više “vidjeti djecu”, njihova prava i interese, te prisjetiti se svog djetinjstva. Vjerujemo da je Konvencija u proteklih 30 godina donijela pozitivne pomake, ali da je pred nama još mnogo zadataka kako bi se ostvarilo “svako pravo za svako djete”, zaključila je Kačmarčik.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.