Predstavljamo Vam
Ispod su neki od linkova koji predstavljaju Ilijaš

UO BHN: Solidarnost sa novinarima i medijskim profesionalcima mreže Al Jazeera Balkans

Upravni odbor  BH novinara protivi se svakom obliku cenzure i miješanja bilo koje države u medijske sadržaje i nezavisnost uredničke politike. Takvim postupcima se na najdirektniji način ugrožava pravo građana na slobodan pristup informacijama iz različitih medijskih izvora, te sužava prostor za javnu političku debatu o pitanjima od značaja za javnost, ne samo u arapskim državama, već i u cijelom svijetu.

UO BH novinara izražava solidarnost sa novinarima i svim drugim uposlenicima televizije Al Jazeera Balkans, snažno podržavajući njihove zahtjeve za sprečavanje gašenja mreže Al Jazeera u Kataru,  kao i njenih televizijskih članica u cijelom svijetu.

Istovremeno, UO BH novinara poziva Međunarodnu federaciju novinara (IFJ) sa sjedništem u Brusselsu, kao i sve druge organizacije posvećene zaštiti slobode medija da se solidarno uključe u podršku novinarima i medijskim djelatnicima Al Jazeere, te da iskoriste legitimna sredstva i zakonske mogućnosti za sprečavanje brutalnog gašenja ovog medija.

Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari

Prijavi Članak

Ukoliko smatrate da sadržaj koji se nalazi u članku nije trebao i ne smije biti objavljen molimo vas da to prijavite i navedete vaše razloge. U interesu nam je da su sve objavljene informacije tačne. Molimo vas da nam ako imate dodatnih informacija vezano za ovaj članak iste pošaljete putem ove forme. Hvala vam, Redakcija Ilijas.net Portala