Upišite se u Košarkaški klub “B.I.G.”, koji predvodi poznato bh. košarkaško ime Jakub Genjac *Arhiva

ObavještenjaSport

Na području  općtine Visoko djeluje Košarkaški klub “B.I.G.”, koji predvodi poznato bh. košarkaško ime Jakub Genjac. Sa željom da se klub dodatno afirmiše i proširi, u toku je upis polaznika u Školu košarke za dječake i djevojčice. Prema riječima Jakuba Genjca, ova projektna ideja zasnovana je na dosadašnjem radu i iskustvima iz oblasti košarke, ali i aktivnostima (treninzi, turniri, edukacije, kampovi) koje podstiču socijalizaciju i druženje mladih.

“Na osnovu naših aktivnosti uvidjeli smo da putem sporta možemo uticati na mlade ljude i razvijanje njihovih društveno-kulturnih vrijednosti. Cilj nam je stvaranje zdrave generacije, koja će izrasti u uspješne poslovne ljude i biti ambasadori našeg grada i države širom svijeta, a svakako i promocije košarke kao jednog od vidova kvalitetnog i zdravog života mladih. Treba istaći da Škola košarke daje akcent na okupljanju djece sa područja cijele opštine Visoko”, pojasnio je Genjac.

Upisi i treninzi će biti u školskoj sali Osnovne škole “Kulin Ban” u Visokom, i to svakog ponedjeljka i srijede od 18:15 sati, zatim u sportskoj dvorani “Suša” u Donjem Moštru, svakog petka od 19 sati i subotom od 15 sati, te u sportskoj dvorani Franjevačke gimnazije u Visokom, nedjeljom od 11 sati za dječake i djevojčice.

“Ove godine planiramo učestvovati u Ligi mladih Zeničko-dobojskog kantona sa pionirima, kadetima i juniorima. Sve detaljne informacije možete dobiti na treninzima”, dodao je Genjac.

Posjetite Facebook stranicu OVDJE.

Autor članka je Redakcija sa 128 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.