Uplaćene decembarske naknade za korisnike socijalnih davanja

Sadržaj objavljen pod brojem SN1/2101-131600-8416

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo obavještava korisnike socijalnih davanja u Kantonu Sarajevo da svoje naknade od danas mogu podići sa tekućih računa kod odabranih banaka.

Resorno ministarstvo je uplatilo sredstva u iznosu od 1.068.528 KM na ime naknada korisnicima za decembar 2020. godine.

Pomenuta sredstva su izdvojena za 4.497 korisnika različitih socijalnih davanja, među kojima su: stalna novčana pomoć, novčana naknada za pomoć i njegu od strane druge osobe, jednokratna pomoć, izuzetna pomoć, naknada za smještaj u drugu porodicu, kao i za smještaj u ustanove socijalne zaštite, zatim naknada za zdravstvenu zaštitu, za osposobljavanje za život i rad, kao i refundacija ljekarskih pregleda.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button