Upozorenje za građane da ne odlažu otpad van lokacija i posuda predviđenih za tu svrhu *Arhiva

Info: Aktivni članci 611, Arhivirani članci 4683

Upozoravaju se svi stanovnici na području Općine Ilijaš da ne odlažu otpad van lokacija i posuda predviđenih za tu svrhu.

Mole se mještani da ovu obavijest shvate ozbiljno, s obzirom da su za nelegalno bacanje otpada van mjesta namjenjenih za to predviđene novčane kazne.

Novčanom kaznom u iznosu od 200,00 KM do 500,00 KM kaznit će se za prekršaj svaka fizička osoba koja odlaže ili baca otpad na mjesto koje nije predviđeno za odlaganje otpada.

Inspektori zaštite okoliša na temelju prijave mogu pokrenuti prekršajni postupak i naložiti uklanjanje otpada na trošak osobe za koju se utvrdi da je obavila nedopušteno odlaganje otpada.

Nelegalno odlaganje otpada možete prijaviti na eko-telefon br. 033/660-000.

KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo

5e6a67ab92c52 5e6a67b522b7c

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.