Uređen prostor oko spomen ploče “Cvijet Srebrenice” iznad Ilijaša - /Arhiva

Sadržaj objavljen pod brojem SN1/2011-241317-3852

Cvijet Srebrenice urađen je prije nekoliko godina, tačnije 2016. godine, a  osim iz Ilijaša, vidi se i s autoputa. Iako ne tako davno urađen, naizgled, prvim utiskom bi neki kazali da je ovaj lokalitet, spomenik, bar po izgledu i stanju u kojem se više mjeseci u godini nalazi zapuštan, i jeste bio.

Međutim, nakon pisanja nekoliko portala Ibiš Husejinović, doseljenik u Ilijaš samoinicijativno je očistio, odnosno pokosio prostor oko ovog lokaliteta, Cvijet Srebrenice.

U razgovoru za IlijašNet  kazao je da se na ovaj potez odlučio nakon čitanja bezbroj komentara na društvenim mrežama koje ne samo da ismijavaju već ovu lokaciju predstavljaju kao totalno zapostavljenom, i zaboravljenom, a sve na krivicu nas doseljenika iz Podrinja.

Niko me nije platio za ovo, ovo je moj poklon svima koji  bi htjeli učiniti nešto a nisu u prilici.” – napomenuo nas je da napišemo.

Prilazi su pokošeni, a poveo je sa sobom i svoje dvije kćeri kako bi mu pomogle da i samu  spomen ploču  sa natpisom  očisti.

Mi nećemo postavljati pitanja o tome ko treba da ovaj lokalitet održava, u smislu čišćenja, ali kako lokalne vlasti planiraju graditi nešto novo na ovom lokalitetu, a nisu spremne održavati ni postojeće.

Ispod pogledajte fotografije koje smo zabilježili danas na lokaciji “Cvijet Srebrenice” iznad Ilijaša.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button