Uručena priznanja aktivistima BH dopunskih škola u UK *Arhiva

Info: Aktivni članci 525, Arhivirani članci 3594

Evo upravo je počela i nova školska godin, a utisci sa posljednje proslave Susreta BH dopunskih škola u UK se još prepričavaju. Proslava je održana u organizaciji BH Udruženja Derby i želim da im uputim iskrene čestitke i pohvale na uspješnoj organizaciji. Svi smo zaista uživali u bogatom programu dopunskih škola iz Birminghama, Manchestera, Coventry, Herthfordshire, London Victoria i Derby. Sve to su uljepšali nastupi folklornih grupa “Mladost Bosne” iz Birminghama i “Bosanski Biseri” iz Derby.

Čestitke djeco i pohvale učiteljima, aktivistima kao i domaćicama koje su pripremile bogatu trpezu za sve prisutne. Mnogi volonteri su tokom proteklih godina doprinijeli da se održi rad i aktivnost svih BH udruženja i bez njih ovakvi projekti bi bili neizvodivi. Uz ogromnu pomoć roditelja i volontera ovakvi uspjesi su zagarantovani.

Velika podrška uvijek dolazi od našeg glavnog pokrovitelja Zajednice BH udruženja u Velikoj Britaniji, BH UK Network-a, su zajedno sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine te Ambasadom Bosne i Hercegovine iz Londona prepoznali važnu ulogu aktivista. Stoga su iskoristili priliku i povodom susreta bh.dopunskih škola uručili priznanja za njihov trud i rad te izniman doprinos očuvanju kulturno-historijskog nasljeđa i jezika Bosne iHercegovine u bosanskohercegovačkoj zajednici u Velikoj Britaniji. Priznanja su uručili Kemo Sarač, pomoćnik ministrice za ljudska prava i izbjeglice, Ana Judi Galić,šefica Odsjeka za statusna pitanja i informisanje iseljeništva, Zlata Smajić, viša stručna saradnica, Zaim Pašić, predsjednik BH UK Networka te Igor Bašić, minstar savjetnik u Ambasadi BiH u Londonu. Zahvalnice su dobili Azra Bašić, Emir Bolić, Eldina Bolić, ef. Mersad Krnjić, Admina Dedić, Fahira Hasedžić, Senadin Selimić, Arnela Pašić, Alma Hrnčić, Amela Zahirović, Sabit Jakupović, Jasmin Odobašić, Semira Jakupović, Sabina Kazazić, Sedin Šahman, Ahmet Hodžić , Sadija Muminović-koreograf, Dr Belma Muhamedagić, Rasema Bakkali Alajmović, Umama Alkramti Alić, Nabila Čomadžić, Midho Kapetanović, Ferid Kevrić, Anes Ceric, Nermina Webster i Hase Dergić.

Ovom prilikom želim u ime svih Volontera koji su primili priznanja da im se srdačno zahvalim i da im poželim još puno uspješnih godina u ostvarenju najljepših projekata, a to su “Susreti i zajedništvo BH Dijaspore”.
Od srca Vam hvala,

Fahira Hasedžić/Bosnia UK Network

5d9f9284a3534 5d9f928852b24 5d9f928b1b668 5d9f9295a0c9e 5d9f9299d10d0

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.