Uručena zahvalnica ministru Damiru Filipoviću za pomoć i sudjelovanje u izgradnji župne crkve sv. Luke Evanđeliste *Arhiva

Aktivni članci 855 od 862, Arhivirani članci 2921 od 2953

Nakon potpisivanja Sporazuma o rekonstrukciji, adaptaciji i izgradnji vjerskih i kulturno-historijskih objekata na području Kantona Sarajevo, danas je u kabinetu resornog ministra za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša Damira Filipovića upriličen sastanak sa velečasnim Željkom Vlajićem, župnikom sv. Luke Evanđeliste.

Na sastanku, ministar Filipović je informisan o ulaganju sredstava, osposobljavanju i rekonstrukciji crkve.

Velečasni Željko Vlajić zahvalio je još jednom resornom ministru Damiru Filipoviću i Ministarstvu za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša KS na nesebičnoj pomoći te uručio zahvalnicu ispred Župnog ureda crkve sv. Luke Evanđeliste.

“Iznimno nam je drago da je naša crkva prepoznata kao objekt u koji vrijedi ulagati te bih iskoristio priliku da se i ovako zahvalimo ministru i Ministarstvu uručenjem ove zahvalnice ispred Župnog ureda sv. Luke Evanđeliste”, poručio je velečasni Željko Vlajić.

Ministar Damir Filipović istakao je kako je ovo tek početak jedne nove saradnje te kako se nada da će se u budućnosti obezbijediti dodatna sredstva za rekonstrukciju i ostalih vjerskih objekata kao i objekata od kulturno-historijskog značaja.

“Veliko mi je zadovoljstvo da su sredstva došla na pravu adresu i da već danas možemo vidjeti rezultate tih ulaganja”, rekao je ministar Filipović.

Press: Vlada Kantona Sarajevo

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.