Uskoro izgradnja podzemnog pješačkog prolaza ispod pruge u Podlugovima *Arhiva

Info: Aktivni članci 637, Arhivirani članci 4683

Uskoro bi mogao doći kraj rizičnog prelaska preko pruge u Podlugovima, naime jedna ideja koja bi trebala da se realizuje narednom periodu je igradnja podzemnog prolaza (podhodnika) za pješake u blizini glavne željezničke stanice u Podlugovima i osnovne Škole Podlugovi.

Jedan od najvećih problema u ovoj mjesnoj zajednici je prelazak pješaka preko pruge, jer su svakodnevno izloženi opasnostima, a nedavno se desio i smrtni slučaj gdje je nastradala jedna maloljetna osoba.

5da240279d5a3

Vijećnik u Općinskom vijeću Almir Špiodić na osnvu peticije građana Podlugova pokrenuo je inicijativu 18.04.2019.god na 30. sjednici Općinskog vijeća za izgradnju podzemnog prolaza (podhodnika) za pješake ispod pruga u Podlugovima.

Nakon instiranja iste inicijative na 31. i 32. sjednici OV. Inicijativa je prihvaćena od stane Općine i Općinskog načelnika što je i pismeno potvrđeno u matrijalima 30.08.2019.god. za 33. sjednicu OV u odgovorima na vjećnička pitanja i inicijative.

5da244130ebb7 5da23b1d21edb5da23f514caad5da240630b606

Na ovom lokalitetu u neposrednoj blizino Osnovne škole u Podlugovima velikom broju djece svakodnevno je ugrožen život jer je sam dolazak do škole rizičan prilikom prelaska preko pruge.

Inicijativa koju je Špiodić pokrenuo kroz Općinsko vijeće Ilijaš dobila je podršku Općine a kako saznajemo realizacijom izgradnje podzemnog prolaza rješilo bi se dosta toga, u prvom redu briga roditelja djece koja svakodnevno prelze prugu kako bi došli do škole kao i velikog braja građana koji svakodnevno prelaze prugu u oba smijera kako bih došli do doktora, apoteke, asutobuske stanice tržnih centara itd.

5da23f8c95b4b

Željeznice FBiH pozitivno su odgovorile na ovu inicijativu i spremni su na saradnju kako bi se ovaj projekt što prije realizovao.

U odgovru općinskih službi navedno je da će se do kraja 2019. godine uraditi idejno riješenje shodno planskoj dokumentaciji kako bih se pristupilo izradi glavnog projekta.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.