Uspješno završena Karting trka u Ilijašu *Arhiva

IlijašSport

16.09.2018. godine na stazi Karting kluba Ilijaš u Ilijašu održana je se četvrta po redu karting trka Karting kupa 2018.

Organizator trke je KK Ilijaš uz podršku UG TUZAMK Tuzla, a ista će se bodovati za Karting KUP 2018.
Trka se vozila u skladu sa opštim i tehničkim pravilnikiom SAMS-a BiH, a vozači su raspoređeni u pet klasa.
Izuzetno lijepo vrijeme i velikodušno gostoprimstvo domaćina dalo je dodatni adrenalin za sve učesnike trke, te su tokom takmičenja pokazali svoje vozačke vještine i oduševili prisutnu publiku.

Nakon prijema i verifikacije, po protokolu najave trke, usledili su slobodni treninzi za sve vozače da bi što bolje upoznali stazu i ostvarili što bolje vrijeme za startne pozicije na trci.

Trka je počela u predviđenom vremenu, a prvi su startovali vozači klase 1A i ostvarili sedeći poredak, pobjednik u ovoj klasi je Vedad Bekić kome je ovo prva zlatna medalja, drugo mjesto je osvojio Mateo Tomićić i trećeplasirani je Aladin Begić.

U klasi 1B pobjednik je Melina Tučić drugi kroz cilj je prošao Nemanja Knežević i treće mjesto osvojio je Alem Đulović.

Klasa 2A je imala sledeći poredak prvi je Amir Ajdaslić odmah iza njega na drugo pobjedničko postolje popeo se Muhamed Bureković i treća je Amina Grbo.

U klasi 2B pobjedu je slavio Alem Đulović ispred drugoplasiranog Nemanje Kneževića, a treći je bio Vedad Bekić.

U klasi III ICA JUNIOR je sledeći poredak, pobjednik je Anđela Knežević, odmah iza nje kroz cilj je prošla Amina Grbo i treći je Amir Ajdaslić.

Pored pobjedničkih medalja dodijeljene su medalja fer plej vožnju Mateu Tomičiću, medalja za najmlađeg vozača Aladinu Begiću i posebna medalja gostu takmičenja Eminu Malićbegoviću.

Medalje i diplome za sve učesnike trke uručio je višegodišnji šampion u karting sportu Davor Milos, koji je od organizatora dobio zahvalnicu za doprinos u organizaciji četvrte karting trke “Karting kupa 2018”

Zahvalnice su dodijeljene i za : Karting klub Ilijaš, UG Tuzamk Tuzla, Karting klub Magnum Lukavica, Auto 4×4 klubu i sponzorima trke DOO BABILON, DOO BINGO, DOO MEDŽ, GD DEKOR I DOO DELING.

Veliku zaslugu za izuzetno lijep ambijent i gostoprimstvo i oržavanja ove trke ima domaćin i vlasnik KK Ilijaš Hašim Grbo, u ime svih vozača i gostiju današnje karting trke veliko mu hvala.

Autor članka je Redakcija sa 254 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.