Uspostavljen GIS sistem javne rasvjete, veća produktivnost i brže otklanjanje kvarova

Pored ovog novog načina elektronske prijave kvarova na javnoj rasvjeti, na snazi je i dalje prijava kvara putem dežurnog telefona 033/562-242 u periodu od 7:30 do 16:00 sati svakog radnog dana.

Redakcija 15. apr 2021 ID: 14078

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo obavještava javnost da je izvršilo uspostavu GIS sistema javne rasvjete koji je stavljen na raspolaganje građanima Kantona Sarajevo.

Posebna novina ovog sistema je da građani i lokalne zajednice mogu na web-stranici Ministarstva klikom na “Prijava kvara javne rasvjete Kantona Sarajevo” prijaviti kvar direktno u GIS sistem javne rasvjete i to u toku cijelog dana, od 0 do 24 sata. Na ovaj način prijava kvara se direktno evidentira u sistemu, uz povratnu informaciju o daljem toku prijave.

Uspostavom GIS sistema javne rasvjete omogućeno je efikasnije upravljanje sistemom javne rasvjete koji obuhvata ažuriranje svih relevantnih podataka sistema javne rasvjete i povezivanje sa njihovim stvarnim lokacijama u prostoru.

Automatizacija procesa upravljanja ovim sistemom doprinosi većoj produktivnosti i skraćivanju rokova za otklanjanje kvarova, te smanjenju troškova upravljanja javnom rasvjetom.

Pored ovog novog načina elektronske prijave kvarova na javnoj rasvjeti, na snazi je i dalje prijava kvara putem dežurnog telefona 033/562-242 u periodu od 7:30 do 16:00 sati svakog radnog dana.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 15. apr 2021 @18:20 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2104-151820-14078 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button