Vareš Art Festival: “VAART FEST” *Arhiva

Obavještenja

Općina Vareš će i ove godine u razdoblju   od 15.07. do 15.08.   organizirati koncerte, art radionice za djecu, likovne izložbe, promocije, predstave itd. Sve je to svojevrsni nastavak “Vareškog ljeta”, koje je dugi niz godina prepoznato kao jedan Festival koji primarno promovira aktivnosti u oblasti kulture.

U organizaciji JU “Centra za kulturu i edukaciju” i Općine Vareš od ove godine sve navedene aktivnosti će biti u okviru manifestacije  VAART FEST – Vareš Art Festival.

Ove godine po prvi puta organizira se “ Memorijal Ipe Ivandić”. U spomen i čast Goranu Ipetu Ivandiću, dugogodišnjem članu i bubnjaru Bijelog dugmeta koji je rođen u Varešu 10. prosinca/decembra 1955. godine, a nesretno preminuo u Beogradu 12. siječnja/januara 1994. godine, organizira se dvodnevni rock festival sa željom da postane tradicionalan.

Festival pod imenom Rock N’ Star (Memorijal Ipe Ivandić) će se održati 20. i 21. 07. 2018. godine u ljetnoj bašti Radničkog doma.

Prve večeri , u petak 20.07. nastupaju: Blavor’s, Hej Joe i Ivkine Mirođije;

Druge večeri, u subotu 21.07. nastupaju The Blues Train i Mladen Vojičić – Tifa.

Ulaznice za „Rock ‘n’ Star“ možete kupiti na sljdedećim prodajnim mjestima:

  • Tourist Info i Caffe Bar “Macho” (Vareš)
  • Caffe bar “Garage” (Kreševo)
  • Pivnica “Kiseljak” (Kraljice Katarine 38, Kiseljak)
  • Caffe “Bulevar” (126. Ilijaške brigade, Ilijaš)
  • V.I.P. Pub (Čaršijska 6, Visoko)
  • Caffe “Magaza” (Džemala Bijedića, Breza)
  • Caffe bar “Pulse” (Branilaca, Kakanj)
  • Caffe restoran “Vertigo” (Olovo)

“Nastojali smo osigurati sudjelovanje atraktivnih i kvalitetnih izvođača kojima se sama ideja organiziranja Festivala u čast i sjećanje na našeg Ipeta Ivandića izuzetno dopala”, poručuju organizatori Vareš Art Festivala – VAART-a.

5b48fa0eae8f7

Autor članka je Redakcija sa 142 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE
IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.