Vegetacija na putu Ilijaš-Bioča ugrožava sigurnost korisnika ove dionice

Info: Aktivni članci 573, Arhivirani članci 4683

Sigurnost vozača i pješaka na svakoj dionici puta uvijek bi trebala prioritet i prva stvar o kojoj treba brinuti. Put prema Bioči (Ilijaš-Bioča) za korisnike svakodnevno predstavlja adrenalinsko i rizično iskustvo, najviše zbog vegetacije koja buja kao nikad do sad.

Najveća opasnost je nepreglednost puta iako se većina vozača pridržava propisa i sporo vozi ipak jake krivine doprinose tom riziku.

Ovaj put povezuje Ilijaš, preko Bioče, općinu Novi Grad a saznajemo da je ova dionica kategorisana kao regionalni put i samim tim ukoliko je ta informacija tačna spada u nadležnost Kantona Sarajevo,  tačnije Direkcije za ceste KS.

Ovim putem, na zahtjev mještana, apelujemo na vlast i nadležne u Ilijašu da se POD HITNO nešto poduzme, da rade ono za što ih je narod izabrao, da zastupaju interese građana i da se pozabave problemima, na koje im građani ukazuju, a kojih ima na sve strane.

5ecd0938087f1 5ecd093ac5671

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.