Vehid Huseinović: Najistaknutiji učenik koji je u protekloj školskoj godini ostvario izvanredne rezultate *Arhiva

Ilijaš

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo upriličilo je danas promociju učenika osnovnih i srednjih škola KS koji su se svojim zalaganjima u školskoj 2017/2018. godini istakli u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Ovom prilikom, resorni ministar Elvir Kazazović je istaknutim učenicima uručio prigodne edukativne poklone i poručio da nastave sa svojim zalaganjima i uspjesima.

Na osnovu odluke Nastavničkog vijeća JU srednje škole za okoliš i drvni dizajn, Vehid Huseinović je izabran za najistaknutijeg učenika koji je u protekloj školskoj godini ostvario izvanredne rezultate na takmičenjima, ali i u drugim vannastavnim i nastavnim aktivnostima.

5b942f5b5f980

Učenik Vehid Huseinović je učenik četvrtog razreda (šumarski tehničar) u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn. Tokom svog školovanja aktivno učestvuje u svim vannastavnim aktivnostima i projektima škole te postiže izvanredne rezultate. Aktivan je član šumarske sekcije unutar škole pod voditeljstvom dipl.ing.šum. Daria Pintarića, a koja obuhvata vještine rada sa motornom pilom u kontrolisanim i simuliranim uvjetima. Aktivno je učestvovao tri puta na međunarodnom takmičenju Alpe-Adria šumarskoj olimpijadi koja okuplja sve eminentne šumarske škole i edukacione centre iz Evrope i regiona. Na 13. Alpe-Adria olimpijadi u Ossoachu (Austrija), zauzeo je 9.mjesto u disciplini brza promjena vodilice i tako postavio novi rekord od svih dosadašnjih takmičara iz Bosne i Hercegovine.
Kao takmičar i predstavnik Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju postiže zapažene rezultate koji su u više navrata bili i medijski propračeni. Na 5. šumarijadi na Kupresu koja okuplja sva šumskoprivredna društva iz Federacije BiH a koja je održana 2017 godine, učenik u šumarskim sjekačkim disciplinama osvaja prvo mjesto ispred profesionalnih šumskih radnika iz svih preduzeća, te obara rekord takmičenja u tri sjekačke discipline pa je proglašen za apsolutnog pobjednika takmičenja.

Uspješno učestvuje u svim projektima škole u akcijama pošumljavanja širom Federacije, akcijama prokresa planinarskih staza za više planinarskih društava. Radio je na projektu prokresa alpinističke rute u na planini Ormanj kod Tarčina , te izradi klupa za alpiniste i studente fakulteta sporta iz Sarajeva. Aktivno učestvuje u uređenju zelenih površina u Kantonu Sarajevo, a u sklopu važnih ekoloških datuma (Dan planete, Dan šuma).   Kao učenik ističe se sa vrlodobrim uspjehom, primjernim vladanjem te minimalnim izostajanjem tokom dosadašnjeg školovanja i pored toga što mu je mjesto stanovanja jako udaljeno od lokacije škole (45 km selo Dragoradi opština Ilijaš). Uvjek spreman da pomogne kolegama u razredu i da se odazove za sve vannastavne aktivnosti u organizaciji škole i partnera škole.

FENA/ilijas.net

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.