Vehid Huseinović: Najistaknutiji učenik koji je u protekloj školskoj godini ostvario izvanredne rezultate *Arhiva

Info: Aktivni članci 622, Arhivirani članci 4683

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo upriličilo je danas promociju učenika osnovnih i srednjih škola KS koji su se svojim zalaganjima u školskoj 2017/2018. godini istakli u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Ovom prilikom, resorni ministar Elvir Kazazović je istaknutim učenicima uručio prigodne edukativne poklone i poručio da nastave sa svojim zalaganjima i uspjesima.

Na osnovu odluke Nastavničkog vijeća JU srednje škole za okoliš i drvni dizajn, Vehid Huseinović je izabran za najistaknutijeg učenika koji je u protekloj školskoj godini ostvario izvanredne rezultate na takmičenjima, ali i u drugim vannastavnim i nastavnim aktivnostima.

5b942f5b5f980

Učenik Vehid Huseinović je učenik četvrtog razreda (šumarski tehničar) u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn. Tokom svog školovanja aktivno učestvuje u svim vannastavnim aktivnostima i projektima škole te postiže izvanredne rezultate. Aktivan je član šumarske sekcije unutar škole pod voditeljstvom dipl.ing.šum. Daria Pintarića, a koja obuhvata vještine rada sa motornom pilom u kontrolisanim i simuliranim uvjetima. Aktivno je učestvovao tri puta na međunarodnom takmičenju Alpe-Adria šumarskoj olimpijadi koja okuplja sve eminentne šumarske škole i edukacione centre iz Evrope i regiona. Na 13. Alpe-Adria olimpijadi u Ossoachu (Austrija), zauzeo je 9.mjesto u disciplini brza promjena vodilice i tako postavio novi rekord od svih dosadašnjih takmičara iz Bosne i Hercegovine.
Kao takmičar i predstavnik Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju postiže zapažene rezultate koji su u više navrata bili i medijski propračeni. Na 5. šumarijadi na Kupresu koja okuplja sva šumskoprivredna društva iz Federacije BiH a koja je održana 2017 godine, učenik u šumarskim sjekačkim disciplinama osvaja prvo mjesto ispred profesionalnih šumskih radnika iz svih preduzeća, te obara rekord takmičenja u tri sjekačke discipline pa je proglašen za apsolutnog pobjednika takmičenja.

Uspješno učestvuje u svim projektima škole u akcijama pošumljavanja širom Federacije, akcijama prokresa planinarskih staza za više planinarskih društava. Radio je na projektu prokresa alpinističke rute u na planini Ormanj kod Tarčina , te izradi klupa za alpiniste i studente fakulteta sporta iz Sarajeva. Aktivno učestvuje u uređenju zelenih površina u Kantonu Sarajevo, a u sklopu važnih ekoloških datuma (Dan planete, Dan šuma).   Kao učenik ističe se sa vrlodobrim uspjehom, primjernim vladanjem te minimalnim izostajanjem tokom dosadašnjeg školovanja i pored toga što mu je mjesto stanovanja jako udaljeno od lokacije škole (45 km selo Dragoradi opština Ilijaš). Uvjek spreman da pomogne kolegama u razredu i da se odazove za sve vannastavne aktivnosti u organizaciji škole i partnera škole.

FENA/ilijas.net

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.