Velika Britanija: Ambasador Filipović posjetio Coventry *Arhiva

Info: Aktivni članci 559, Arhivirani članci 3594

Nj.E Ambasador Filipović posjetio bosanskohercegovačku asocijaciju Coventry

Subota… Učenici i roditelji u Sidney Stringer academy školi u Coventry-iju okupili se i doveli djecu na bh.dopunsku nastavu. No, ovaj put ne radi se o uobičajenoj suboti. Ova subota je bila veliki dan za BH Community Association i BH dopunsku školu Coventry. Jedno predivno druženje, topli razgovori i naravno bosanska tradicionalna jela.

Učenici, roditelji i ostali aktivisti bh.asocijacije Coventry okupili su se da toplo dočekaju svoje goste, Nj.E Ambasadora Vanju Filipović te Biljanu Lučić, Prvog sekratara BiH Ambasade.
Zanimljivo je spomenuti da u 25 godina djelovanja bh.asocijacije Coventry i rada bh.dopunske škole, ovo je prvi put da su škola i asocijacija posjećene od strane nadležnih državnih organa.
Topla riječ dobrodošlice pripala je Alminu Kaziću, predsjedniku bh.asocijacije Coventry, koji je sa Senadinom Selimićem, učiteljem bh.dopunske škole Coventry uspio porazgovarati sa Ambasadorom o trenutnoj sistuaciji u asocijaciji i školi.

5df78a804678d

Sa riječima zahvale na gostoprimstvu prisutnima se obratio i Ambasador Filipović. “Upoznali smo još jednu zadivljujuću grupu djece, volontera / učitelja, organizatore zajednice. Hvala Vam na divnom poslu koji radite u Vašoj zajednici, na podršci jedni drugima, njegovanju našeg jezika i tradicije i na ljubaznom i sjajnom dočeku.” , rekao je Ambasador Filipović. Prisutni su imali priliku postaviti i par pitanja Ambasadoru, vezano za zainteresovanost nadležnih državnih organa za rad i aktivnost bh.asocijacija i bh.dopunskih škola u Velikoj Britaniji.

5df78aaae5d39

Prije svega velika hvala Nj.E. Ambasadoru Vanji Filipoviću i Prvom Serkretaru BH Ambasade gospođi Biljani Lučić na posjeti našem udruženju i našoj dopunskoj školi. Velike pohvale za našu djecu iz dopunske škole koja su i ovaj put kao i uvijek učinila nas ponosnim. Veliko bravo učenici. Nikako ne možemo izostaviti sve naše dame koje su se potrudile oko pripreme hrane .
BH Association Coventry koristi ovu priliku da se zahvali učiteljima, kao i svim volonterima koji su na bilo koji način pomogli oko organizacije današnjeg događaja.

IO BHCA Coventry

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.