Velika Britanija: Bajkovita podjela paketića u Bosanskoj kući *Arhiva

Info: Aktivni članci 557, Arhivirani članci 4683

Kao i prethodnih godina, bosanskohercegovačka asocijacija u Birmingamu je u suradnji sa Bosnia UK Networkom organizovala tradicionalnu podjelu novogodišnjih paketića djeci iz Birminghama i Wolverhamptona. U prazničnom raspoloženju sa posebno okićenom Bosanskom kućom i uz Djeda Mraza podijeljeno je preko 60 novogodišnjih paketića.

Uz riječi pjesmice „Veju, veju pahulje, mraz po staklu šara“ lagano se popunjavala Bosanska kuća sa roditeljima i mališanima koji su željno iščekivali poklone od simpatičnog Djeda Mraza koji je i ovog puta obukao svoje najljepše crveno odijelo i dugu bijelu bradu po kojoj ga djeca širom svijeta prepoznaju.

Ovom prilikom se zahvaljujemo gospodinu Domenico Moro, koji je i ove godine bio izvanredan Djeda Mraz i podijelio djeci novogodišnje paketiće.

Njegova divna supruga, Alma Aganović, je ove godine doprinijela veseloj atmosferi dječijeg druženja, oslikavajući različite simpatične likove na licima djece i na taj način iznenadila i usrećila mališane.

5df755f3ce99a

Prostorije Bosanske kuće su bile ispunjene novogodišnjom pjesmom, smijehom i dječijom radošću. Djeca su imala priliku uživati u disko muzici te neizostavnoj tomboli.

Za ovogodišnju čarobnu atmosferu pobrinula se Meliha Hadžović, koja je postavljanjem Marry Poppins scenografije, uspjela opet oživjeti maštu najmlađih. Mališani su uživali u zajedničkoj igri i druženju.

Roditelji su i ove godine odlučili počastiti djecu sa pizzama za sav dosadašnji trud u toku školske godine.

Mnogo se zahvaljujemo svim volonterima za njihov uložen trud i utrošeno vrijeme da ovaj dagađaj bude bajkovit i nezaboravan. Dječijoj radosti i igri nije bilo kraja.

Bosnia UK Network

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.