Video nadzor na području KS, kao i u službenim patrolnim vozilima policije

BiH

Na prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije, Vlada KS usvojila je Akcioni plan za prevenciju i suzbijanje krađe automobila.

Hitna sjednica

Ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić istakao je da je zaključak usvojen na hitnoj sjednici koja je sazvana nakon ubistva dva policijska službenika na zadatku, prenosi   Avaz.

Policijski komesar Mevludin Halilović istakao je da su mjere selektirane u četiri grupe, tačnije mjere izgradnje kapaciteta i inoviranja tehničkih mogućnosti, mjere unapređivanja istražnih kapaciteta i procesuiranja počinilaca krivičnih djela krađa motornih vozila, kao i poboljšanja saradnje i koordinacije između nadležnih institucija u BiH te uključivanja zajednice i informiranja vlasnika motornih vozila o mjerama prevencije.

Izgradnja sistema

Između ostalog, plan tretira i postavljanje videonadzora na području KS, kao i u službenim patrolnim vozilima policije. Planirana je i izgradnja sistema za praćenje policijskih vozila te provjere podataka na terenu.

U planu je i osnivanje stalnog specijalnog istražnog tima za sprečavanje i suzbijanje krađa motornih vozila, pojačano prisustvo policije na mjestima učestalih krađa, unapređivanje kriminalističko-obavještajnog rada. Također, i izrada i implementacija planova blokada i pojačane kontrole saobraćaja, kao i provođenje javne kampanje i podizanje svijesti kod vlasnika motornih vozila, neki su od segmenata Akcionog plana.

Autor članka je Redakcija sa 142 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.