Video nadzor na području KS, kao i u službenim patrolnim vozilima policije *Arhiva

Info: Aktivni članci 580, Arhivirani članci 4683

Na prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije, Vlada KS usvojila je Akcioni plan za prevenciju i suzbijanje krađe automobila.

Hitna sjednica

Ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić istakao je da je zaključak usvojen na hitnoj sjednici koja je sazvana nakon ubistva dva policijska službenika na zadatku, prenosi   Avaz.

Policijski komesar Mevludin Halilović istakao je da su mjere selektirane u četiri grupe, tačnije mjere izgradnje kapaciteta i inoviranja tehničkih mogućnosti, mjere unapređivanja istražnih kapaciteta i procesuiranja počinilaca krivičnih djela krađa motornih vozila, kao i poboljšanja saradnje i koordinacije između nadležnih institucija u BiH te uključivanja zajednice i informiranja vlasnika motornih vozila o mjerama prevencije.

Izgradnja sistema

Između ostalog, plan tretira i postavljanje videonadzora na području KS, kao i u službenim patrolnim vozilima policije. Planirana je i izgradnja sistema za praćenje policijskih vozila te provjere podataka na terenu.

U planu je i osnivanje stalnog specijalnog istražnog tima za sprečavanje i suzbijanje krađa motornih vozila, pojačano prisustvo policije na mjestima učestalih krađa, unapređivanje kriminalističko-obavještajnog rada. Također, i izrada i implementacija planova blokada i pojačane kontrole saobraćaja, kao i provođenje javne kampanje i podizanje svijesti kod vlasnika motornih vozila, neki su od segmenata Akcionog plana.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.