Vijeće roditelja KS: Monstrumi čine najokrutnija zvjerstva pod našim prozorima *Arhiva

Info: Aktivni članci 549, Arhivirani članci 4683

Vijeće roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo (KS) pozvalo je danas Ministarstvo sigurnosti BiH, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da urgentno poduzmu mjere iz njihovih nadležnosti za sprječavanje svih oblika ugrožavanja sigurnosti građana.

Izražavamo svoju duboku žalost zbog pogibije dva policajca na dužnosti. Porodicama ubijenih izražavamo najiskrenije saučešće kao i njihovim radnim kolegama i prijateljima. Ovo što se jutros dogodilo u Sarajevu, glavnom gradu naše države, duboko je potreslo svakog čovjeka, a nas roditelje posebno zabrinulo”, navodi Vijeće roditelja u saopćenju.

Kako nadalje navode, ljudske nakaze i monstrumi čine najokrutnija zvjerstva pod našim prozorima, na ulicama kojima mlađu djecu vodimo u školu, “a starija idu sama, a na tim istim se ulicama trebaju igrati, družiti i zabavljati”.

Molimo, apeliramo, tražimo, a i zahtijevamo od svih institucija i odgovornih u društvu, a prije svega policijsko-pravosudnih organa, da svoj posao rade profesionalno i pošteno, te poduzmu sve neophodne i hitne aktivnosti iz svojih nadležnosti u svrhu sigurnosti svih građana. Od političara tražimo da napokon u središte svojih rasprava stave potrebe građana, prije svega sigurnost djece i njihovo obrazovanje. Tražimo u ime budućnosti naše djece, a onda i budućnosti cijele BiH, od političara svih stranaka i razina vlasti, da se prestanu baviti sami sobom i napokon počnu raditi za opće dobro svih”, navodi se.

Istovremeno, Vijeće roditelja poziva Ministarstvo sigurnosti BiH, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da odmah poduzmu mjere iz njihovih nadležnosti za sprječavanje svih oblika ugrožavanja sigurnosti građana, s naglaskom na auto-mafiju…

Potrebno je, prije svega, ukloniti s ulica osobe koje su prijetnja sigurnosti građana, a onda i usvojiti nove zakone koji će puno efikasnije raditi na prevenciji, ali i kažnjavaju počinilaca kriminalnih djela”,  navodi se u saopćenju.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.