Vijeće roditelja KS: Monstrumi čine najokrutnija zvjerstva pod našim prozorima *Arhiva

BiH

Vijeće roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo (KS) pozvalo je danas Ministarstvo sigurnosti BiH, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da urgentno poduzmu mjere iz njihovih nadležnosti za sprječavanje svih oblika ugrožavanja sigurnosti građana.

Izražavamo svoju duboku žalost zbog pogibije dva policajca na dužnosti. Porodicama ubijenih izražavamo najiskrenije saučešće kao i njihovim radnim kolegama i prijateljima. Ovo što se jutros dogodilo u Sarajevu, glavnom gradu naše države, duboko je potreslo svakog čovjeka, a nas roditelje posebno zabrinulo”, navodi Vijeće roditelja u saopćenju.

Kako nadalje navode, ljudske nakaze i monstrumi čine najokrutnija zvjerstva pod našim prozorima, na ulicama kojima mlađu djecu vodimo u školu, “a starija idu sama, a na tim istim se ulicama trebaju igrati, družiti i zabavljati”.

Molimo, apeliramo, tražimo, a i zahtijevamo od svih institucija i odgovornih u društvu, a prije svega policijsko-pravosudnih organa, da svoj posao rade profesionalno i pošteno, te poduzmu sve neophodne i hitne aktivnosti iz svojih nadležnosti u svrhu sigurnosti svih građana. Od političara tražimo da napokon u središte svojih rasprava stave potrebe građana, prije svega sigurnost djece i njihovo obrazovanje. Tražimo u ime budućnosti naše djece, a onda i budućnosti cijele BiH, od političara svih stranaka i razina vlasti, da se prestanu baviti sami sobom i napokon počnu raditi za opće dobro svih”, navodi se.

Istovremeno, Vijeće roditelja poziva Ministarstvo sigurnosti BiH, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da odmah poduzmu mjere iz njihovih nadležnosti za sprječavanje svih oblika ugrožavanja sigurnosti građana, s naglaskom na auto-mafiju…

Potrebno je, prije svega, ukloniti s ulica osobe koje su prijetnja sigurnosti građana, a onda i usvojiti nove zakone koji će puno efikasnije raditi na prevenciji, ali i kažnjavaju počinilaca kriminalnih djela”,  navodi se u saopćenju.

TAGOVI:
Autor članka je Redakcija sa 128 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.