Razmatrat će se i nekoliko prijedloga odluka o zonama sanitarne zaštite i zaštitnim mjerama za izvorišta: Junakovac, Sokolina, Crepala, Ajkunino vrelo, Jasikovac i Kokočino vrelo.
Općinsko vijeće na sljedećoj sjednici o Nacrtu Budžeta Općine Ilijaš za 2018. godinu

U četvrtak 30. novembra 2017. godine sa početkom u 10:00 sati održat će se  XIV sjednica Općinskog vijeća Ilijaš.  Novembarska sjednica u svom dnevnom redu, između ostalog, donosi važne tačke o kojima će vijećnici odlučivati: Nacrt Budžeta Općine Ilijaš za 2018. godinu, kao i Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Ilijaš za 2018. godinu.

 Razmatrat će se i nekoliko prijedloga odluka o zonama sanitarne zaštite i zaštitnim mjerama za izvorišta: Junakovac, Sokolina, Crepala,  Ajkunino vrelo, Jasikovac i Kokočino vrelo.

Vijećnici će raspravljati o Prijedlogu odluka o davanju saglasnosti za dodjelu koncesije za izgradnju hidroenergetskog objekta na području općine Ilijaš-mHE Podlugovi  i mHE Ljubnići. Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za dodjelu koncesije za istraživanje i ekploataciju mrkog uglja na području općine Ilijaš.

Sve ostale tačke dnevnog reda možete pogledati u prilogu:Dnevni red-14 sjednica OV-a Ilijas