Više od 200 boraca u Ilijašu želi da se ukine finansiranje boračkih udruženja

U Ilijašu je danas organizovano potpisvanje peticije kojom se traži ukidanje finansiranja boračkih udruženja iz općinskog budžeta.

Peticija je pokrenuta incijativnom borca Emira Palića, koji je prošle sedmice najavio mirno okupljanje boraca u znak podrške njihovim zahtjevima, međutim to okupljanje nije održano a obrazloženo je i zašto ovdje.

Borci neće stati bez obzira na sve. Kaže Emir, u najtežim vremenima branili smo državu i predali je vlastima koja nas je iznevjerila. Sad mi tražimo da država pomogne nama u ovom slučaju naša Općina. Molimo Općinskog Načelnika da ozbiljno shvati potpisivanje ove peticije jer znamo da se peticije ovdje kako bi se izrazio “Ne fermaju”, kaže Palić.

Sutra ujutro akobogda, otići ću do Načelnika Fazlića vezano za ovu peticiju. Vidjet ćemo šta će da bude od ovih dvjestotinjak potpisa.

Ovom prilikom pozivam sve borce koji nisu zadovoljni radom svojih udruženja da se isključe iz istih. Zašto bi borci podržavali one koji nisu ništa uradili za nas borce… kaže Palić.

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam. Fokusirani smo na općine: Ilijaš, Brezu, Visoko i Vogošću.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Statistika: Članci: 131, Dopisnici 6, Pregledi 2013971