Više od 200 boraca u Ilijašu želi da se ukine finansiranje boračkih udruženja *Arhiva

Ilijaš

U Ilijašu je danas organizovano potpisvanje peticije kojom se traži ukidanje finansiranja boračkih udruženja iz općinskog budžeta.

Peticija je pokrenuta incijativnom borca Emira Palića, koji je prošle sedmice najavio mirno okupljanje boraca u znak podrške njihovim zahtjevima, međutim to okupljanje nije održano a obrazloženo je i zašto ovdje.

Borci neće stati bez obzira na sve. Kaže Emir, u najtežim vremenima branili smo državu i predali je vlastima koja nas je iznevjerila. Sad mi tražimo da država pomogne nama u ovom slučaju naša Općina. Molimo Općinskog Načelnika da ozbiljno shvati potpisivanje ove peticije jer znamo da se peticije ovdje kako bi se izrazio “Ne fermaju”, kaže Palić.

Sutra ujutro akobogda, otići ću do Načelnika Fazlića vezano za ovu peticiju. Vidjet ćemo šta će da bude od ovih dvjestotinjak potpisa.

Ovom prilikom pozivam sve borce koji nisu zadovoljni radom svojih udruženja da se isključe iz istih. Zašto bi borci podržavali one koji nisu ništa uradili za nas borce… kaže Palić.

Autor članka je Redakcija sa 141 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.