Više od 30 godina divlja deponija između Careve ćuprije i Kamenska ruglo općine Olovo

Redakcija 19. maj 2021 ID: 16430

Više od 30 godina divlja deponija između Careve ćuprije i sela Kamenska čini ruglo općine Olovo, a osim toga u blizini je rijeke Krivaja, gdje nesavjesni građani odlažu otpad.

Mještani ovog područja otpad su odlagali s namjerom da prilikom vodostaja voda sve odnese. Iako mještani godinama ukazuju na ovaj problem, o čemu smo i mi ranije pisali, čini se da se ništa po tom pitanju ne rješava.

Iako je u nadležnosti načelnika rješavanje problema na području ovog lokaliteta, čini se kako to nije u njegovom interesu, uprkos tome što Olovo ima potencijal za razvoj turizma. Tone smeća i leševi uginulih životinja to sigurno neće donijeti.

Đemal Memagić, načelnik općine Olovo, nije želio komentirati slučaj o deponiji.

Ne mogu izmišljati mišljenje. Rekao sam šta znam. Čisto je populistički tražiti od mene izjavu. Ja nisam smetljar – kazao je Memagić.

Dodao je da se druga osoba treba kontaktirati za rješavanje tog problema.

Stručni saradnik za komunalne poslove i zaštitu okoliša Olovo Safet Kulo kazao je da mu se do sada njemu lično niko nije žalio.

60a5712c579f2 60a57130362ff

Meni se niko direktno nije obratio iako dobro funkcioniramo s predsjednikom mjesne zajednice te imamo dobru komunikaciju. Postoji osoba koja je zadužena u mjesnoj zajednici za tu vrstu poslova. Nije nikakvo pravdanje, ali mi smo jako mala Općina kada je u pitanju broj stanovnika. Teritorijalno je veliko područje, koje ima 400 kvadratnih kilometara, a to treba pokriti sa svim sredstvima koji nama nedostaju – kazao je Kulo.

Dodao je da sve što se dešava na lokalitetu zajednice, a vezano je za Općinu, iz komunalnog preduzeća komuniciraju s predsjednikom zajednice, te s nadležnim koji je zadužen za to odjeljenje, nakon čega ekipe radnika vrše aktivnosti na terenu.

izvor: Avaz.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 19. maj 2021 @22:14 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2105-192214-16430 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button