Višegodišnji problem na istom mjestu u Malešićima *Arhiva

Autor sadržaja: Aktivni članci 947, Arhivirani članci 2921

U Malešićima problem odlaganja otpada je višegodišnji jer građani ovdje imaju problem sa odlaganjem smeća. Pretrpan kontejner, oko njega gomila smeća, slika je koja se sve češće može vidjeti a pored samog puta je, što  daje lošu sliku o Malešićima pa time i lošu sliku o Ilijašu.

Veći broj domačinstava koristi ovaj kontejner a jedini je na dužini od nekih 300 metara. Građani koji su nam se javili, javljali su se i prošle godine sa istim problemom na isoj lokaciji.

Dodatni problem ovdje predstavljaju i psi lutalice koji smeće raznose svuda po naselju.

Krivicu ovog problema možemo prebacivati sa jedne na drugu stranu ali mislimo da je vrijeme da se novi Savjet mjesne zajednice uključi u rješavanje ovog problema. Odgovornost je i na građanima da ne odlažu otpad pored kontejnera ukoliko je isti pretrpan već da reaguju i da traže od svjih predstavnika u mjesnoj zajednici da se problem rješi.

U svakom slučaju o ovome smo pisali i ranije, bili smo ignorisani iako su građani ti koji nam se jave sa problemom što mi smatramo da je  ignorisanje ovog problema zapravo ignorisanje građana.

5cf504e5a93f3

 

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail ilijasnet@gmail.com ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.