Visoka delegacija Britanske ambasade i GGF-a posjetila Općinu Ilijaš *Arhiva

Ilijaš

Načelnik Općine Ilijaš gospodin Akif Fazlić primio je danas delegaciju Britanske ambasade i Fond za dobru upravu britanske vlade (GGF) s kojom je razgovarao o pozitivnim efektima uspješno realiziranog Projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou (LIFE), koji je u ovoj općini provela Međunarodna finansijska korporacija (IFC) uz podršku Britanske ambasade.

Cilj današnjeg sastanka je osvrt na ostvarene rezultate, odnosno monitoring i evaluaciju provedbe Projekta LIFE, kojeg Općina Ilijaš provodi od 2016. godine.

Implementacijom Projekta LIFE Općina Ilijaš je realizirala niz izuzetno značajnih aktivnosti, odnosno servisa kojima je unaprijedila rad sa postojećim i potencijalnim investitorima, od kojih izdvajamo: uspostavu Privrednog vijeća Ilijaš, kreiranje Investicijskog vodiča, uspostavu E-registra i kreiranje liste poticaja prema investitorima. Osim navedenog tokom implementacije projekta su skraćeni rokovi za izdavanje dozvola, te je uspostavljen efikasan mehanizam praćenja investicijskih aktivnosti na području općine Ilijaš.

Danas, Općina Ilijaš očekuje nastavak razvoja svog privatnog sektora, jer su realizacijom Projekta LIFE ostvarene direktne uštede za privredu ove općine, u iznosu 548.000,00 KM godišnje, te kreirano stabilno poslovno okruženje, koje je u stanju privući nove i zadržati postojeće investicije.

izvor: Općina Ilijaš

Autor članka je Redakcija sa 139 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.