Visoko: Omladinci Buka u humanoj misiji i kad je najrizičnije

Info: Aktivni članci 508, Arhivirani članci 4169

Omladinci džemata Buci vrlo često organizuju humanitarne akcije i pomaže onima kojima je to najpotrebnije. Tako je i sada, kada nas je koronavirus sve zatvorio.

Omladinci džemata Buci su uradili još jedno humano djelo, a na svojoj Facebook stranici su napisali sljedeće:

Dobrota ljudi u nuždi se prepoznaje!

Allah nam je dao iskušenje sa virusom, da se svako zabavi oko sebe i svoje porodice. Međutim, ne smijemo zaboraviti one koji nas trebaju. Nejake i slabe, one koji nemaju osnovna sredstva za život. Najosjetljivija skupina su nedužna djeca, koja nisu još ni spoznala svijet, a već su suočena sa rukom siromaštva. Zato omladinci Buka ne miruju, odazivaju se na poziv svojih sugrađana, onih koji su u potrebi. Izložili su svoje zdravlje riziku, ali ne boje se humanitarci, jer znaju da se ništa ne dešava bez odredbe Svevišnjeg. Ovog jutra posjetili su jednu porodicu iz okoline Visokog i pomogli ih hranom i higijenskim potrepštinama. Allah da obraduje sve one koji rade na putu dobra”, napisali su.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.