Vlada FBiH: 32 miliona KM za dionicu Prve transferzale *Arhiva

Info: Aktivni članci 546, Arhivirani članci 4683

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Federacije BiH Aljoša Čampara predložio je da se četiri miliona KM namijenjenih za nadzor izvođenja građanskih radova na izgradnji i rekonstrukciji 1. transferzale preraspodjele na građevinske radove što bi značilo da će FBiH izdvojiti ukupno 32.254.789,19 KM za radove na Dionici II.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici trebala bi utvrditi Prijedlog odlike o usvajanju programa utroška sredstava “Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za izgradnju autocesta brzih cesta” utvrđenih Budžetom FBiH za 2019. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

U ovoj odluci navedeno je da Vlada FBiH utvrđuje finansiranje projekta izgradnje i rekonstrukcije 1. transferzale – Dionica II (Bare – tunel Kobilja Glava – Hotonj) u iznosu od 32.254.789,19 KM, a čiji je implementator Direkcija za puteve KS.

Predviđeno je da 28.254.789,19 KM ide za građevinske radove, a da 4.000.000,00 KM ide za nadzor izvođenja građevinskih radova. Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara danas je predložio da se i četiri miliona KM namijenjenih za nadzor preraspodjele za izvođenje građevinskih radova.

Sredstva za nadzor izvođenja građevinskih radova u tom slučaju osigurala bi vlast u Kantonu Sarajevu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.